Njujork: Premijera "Tesle" i prva nedelja prikazivanja rasprodate

0

U prepunoj sali "Teatra 80" na njujorkšom St. Marks trgu Tesla je ponovo oživeo u režiji Sanje Beštić. Srpska rediteljka se udruzila sa engelskom spisateljicom Šeri Gruber, kako bi zajedno ispričale priču o Teslinom životu komadom "Tesla, koji je osvetlitio Njujork".

Premijeru su pored velikih poštovalaca života i rada Nikole Tesle ovacijama ispratili i Nataša Jeremić, slikarka Biljana Cincarević, Jugoslav Karić i Milena Rakočeviž kao velika podrška Luki Mijatoviću, predsednik udruzenja TESLA Fondacije u Filadelfiji Nikola Lončar i mnogi drugi.

Da “Tesla” zasvetli što sjajnije, svojim animacijama i specijalnim efektima u video materijalu koji je radial italijasnka rediteljka Maria Riboli, pomogli su DigitalKraft studio iz Beograda kao I modna kuća MONA koja je ustupila kolekciju TESLA, Olje Ivanjicki da u saradnji sa kostimografom Aleksandrom Stojić Zurovac vrati Njujorčane u vreme prohibicije.

Teslu iz mlađih dana je oživeo engleski glumac Džejms Li Tejlor, dok ga je u poznim godinama ovekovečio Željko Dimić.


Luka Mijatović

Izuzetno zapažene role bile su : Toma Kapodona tumačeći Tomasa Edisona, Adam Pagdon kao JP Morgan, Luka Mijatović kao Luka I Kralj Petar II, Jef Salomon kao Markoni, Alesandro Kolja kao Vestinghaus i Mark Tven.

Sanja Beštić i Šeri Gruber

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.