Pripreme za malu maturu na mobilnom telefonu

Naime, sajt mala-matura.com sada je dostupan i kao Android aplikacija tako da će svi učenici završnog razreda osnovne škole moći da dok se voze autobusom, šetaju parkom, sede u kafiću, đaci sada mogu da rešavaju zadatke i vežbaju za ispit iz male mature, ali i da četuju sa profesorima.

Učenici sa svog Android telefona mogu da rešavaju testove, mogu da isprobaju simulaciju završnog ispita kako bi videli koliko su stvarno spremni, ali i da četuju sa profesorima“, objašnjava Aleksandra Prokopijević, profesor srpskog jezika u Srednjoj školi za informacione tehnologije.

Ukoliko se nalaze u društvu svojih drugara koji, takođe, na svojim telefonima imaju operativni sistem Android, mogu da se istovremeno, svako sa svog telefona, priključe čat konsultacijama i pitaju profesore šta ih interesuje.

„Konsultacije su svakog radnog dana u periodu od 14 do 15 časova za matematiku, i od 15 do 16 časova za srpski jezik i književnost“, kaže Prokopijević.

Aplikacija se vrlo jednostavno, samo jednim klikom, može preuzeti besplatno sa sajta mala-matura.com, na sledećem linku.

Inače, mala-matura.com omogućava učenicima da se besplatno onlajn pripremaju za završni ispit. Od kako je pre dva meseca ovaj sajt počeo sa radom, posetilo ga je preko 86.000 korisnika, a skoro 15.000 učenika je registrovano i aktivno se onlajn priprema za završni ispit.

Projekat je zamišljen tako da učenicima omogući da na lak i zabavan način, putem platforme za učenje na daljinu, od kuće, savladaju celokupno gradivo iz srpskog jezika i matematike. Projekat besplatne pripremne nastave zajednički su realizovale Srednja škola za informacione tehnologije ITHS, Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS i kompanija LINK group.

Dovoljno je da se učenik registruje na sajt i može da bira oblasti iz srpskog jezika i matematike, kao što su, na primer, fonetika, morfologija, ili geometrija, algebra, a svaka od oblasti ima i test, pomoću kojeg može da proveri svoje znanje. Onlajn priprema učenicima štedi vreme i novac, a gradivo je zanimljivo obrađeno, uz brojne ilustracije i video-materijale.

J.R.N.

Pogledajte još