Kragujevac: Radnici prekinuli štrajk glađu

Oko 50 radnika od ukupno 90 preduzeća Šumadija, počeli su generalni štrajk 27. marta, a šestorica radnika su 13. maja počela štajk glađu sa zahtevima da se isplate zaostale zarade i smeni direktor.

Odluka o zamrzavanju štrajka na 30 dana doneta je pošto je sindikatu stigla pisana potvrda iz Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike o početku rešavanja problema.

"Potvrđeno je ono što je usmeno dogovoreno sa Ministarstvom rada", rekla je predsednica sindikata u preduzeću Milka Milovanović.

Kako je precizirala, dogovor se odnosio na pokrentanje procedura za imenovanje novog predsednika i članova Skupštine preduzeća, isplaćivanje subvencija i zarade za oktobar prošle godine za sve radnike sa invaliditetom i dva stručna lica i podršku za socijalni program za rešavanje viška zaposlenih.

Milovanovićeva je kazala da je pisana potvrda dogovora bila uslov štrajkača glađu da prekinu taj protest koji im narušava zdravlje.

Oko 50 radnika preduzeća "Šumadija" od kojih većinu čine osobe sa invaliditetom, nastavili su štrajk do ispunjenj zahteva da se isplati 13 zaostalih zarada i smene rukovodioci.

Izvor: Beta, B92

Pogledajte još