KOSTOLAC: Beba pala sa sprata i poginula

Devojčica M. Š. iz Kostolca, stara 18 meseci, podlegla je teškim povredama glave, zadobijenim nakon pada sa prvog sprata u kući njenog dede Ramadana Š. (49).

Kako Telegraf saznaje, tragedija se desila 24. maja, u večernjim satima, dok se devojčica sama igrala na prvom spratu kuće. U jednom trenutku, dete je došlo do ivice i palo na unutrašnje stepenište u prizemlju, u kojem se tada nalazila njegova baba.

Teško povređenu devojčicu u kostolački Dom zdravlja odmah je prevezao njen otac Ferdi Š. (29), odakle je kolima Hitne pomoći preneta u požarevačku Opštu bolnicu.

Dežurni lekari pokušali su reanimaciju u više navrata, ali bezuspešno, jer je devojčica imala tešku frakturu lobanje, zbog čega je u 20.40 konstatovana njena smrt.

Pregledom beživotnog tela od strane lekara i kriminalističkih tehničara, nisu uočene povrede koje bi ukazivale na nasilnu smrt izazvanu od strane drugih lica.

O celom slučaju izvešteni su viši javni tužilac i istražni sudija Višeg suda u Požarevcu, koji nije zahtevao sudsko- medicinsku obdukciju.

Kako smo saznali iz istrage, na prvom spratu kuće u kojoj je devojčica nastradala, nije postojala zaštitna ograda. Nju je devojčicin deda uklonio iz bezbednosnih razloga, jer nije bila stabilno fiksirana, pa je planirao da je uskoro ponovo postavi.

Izvor: Telegraf via medio.rs

Pogledajte još