Neka mi Kačavenda u oči kaže da se nismo ljubili

Vladika Vasilije Kačavenda kaže da se na snimcima u kojima ljubi mladiće u usta nalazi njegov dvojnik, ali A. R, akter jednog od pomenutih snimaka, tvrdi za Telegraf da nema govora o dvojniku i da je spreman da svedoči pred Arhijerejskim saborom i dokaže da je zaista bio s Kačavendom u ljubavnom aktu.
Izvori bliski Arhijerejskom saboru SPC kažu da vladika pokušava da ospori autentičnost snimaka, zbog čega je pokrenuo i sajt na kome anonimne pristalice ceo slučaj žele da prikažu kao podmetanje određenih lobija, kako kažu, "biskupa pomorskog episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija".

A. R. koji je specijalnom kamerom ugrađenom u sat snimio kako se ljubi s vladikom Kačavendom, tvrdi da je na odnos s vladikom bio primoran, jer mu je prećeno nekoliko puta od mafijaša koji su povezani s episkopom zvorničko-tuzlanskim.

"Užasnut sam onima koji brane Kačavendu i dovode u sumnju snimak. Još sam više užasnut ćutanjem crkve. Neka film slobodno odnesu ekspertima da dokažu njegovu autentičnost. Spreman sam da svedočim pred sudom i da se pred svedocima suočim sa samim Vasilijem Kačavendom. Imam dva državljanstva i Srbije i BiH i očekujem da institucije sistema procesuiraju ovog čoveka. Očekujem od SPC da se izvine postradalima i ponudi im pomoć", kaže A. R. za Telegraf.

O svemu je, dodaje, spreman da svedoči i pred Arhijerejskim saborom SPC.

Kako tvrdi izvor Telegrafa iz Patrijaršije, jedan od uticajnih vladika, član Sinoda SPC, pročitaće pred Arhijerejskim saborom SPC izjavu koju je A. R. dao advokatu Dušku Tomiću i tražiti da se, za sada samo umirovljeni episkop Vasilije Kačavenda, raščini i svede u red monaha.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još