Pljačkali bankomate u Nemačkoj i ukrali 195 hiljada evra

0

Četvoročlana grupa muškaraca iz Crne Gore i BiH izvršila je niz krađa i provala u Visbadenu, u Nemačkoj uglavnom pljačkajući bankomate uz korišćenje vrhunske tehnologije – laptopa, navigacionih uređaja, ajfona i velike količine mobilnih telefona, koji su posebno služili za držanje straže, pišu podgoričke Vijesti.

Kako se za sada pretpostavlja, u prvoj polovini 2011. godine ova četvorka je u različitim postavama u džep stavila 195.000 evra iz 13 „pohoda“, a od četvrtka nalaze se na optuženičkoj klupi krivičnog suda u Visbadenu u Nemačkoj, piše list.

Inače, šteta koju su osumnjičeni napravili prilikom pljački skoro je jednako velika kao i plen i iznosi oko 160.000 evra, izračunao je javni tužilac.

Grupa je radila tako što je na internetu tražila adrese velikih trgovačkih centara, a navigacionim uređajima dolazili su na mesta pljački u Visbadenu i široj okolini.

Potom bi ispitali bezbedonosne mere kojima su banke na ulazima tih centara štitile bankomate iz kojih su se kupci snabdevali gotovinom.

Državljanin BiH (33), koji se našao u ovoj grupi sa trojicom Crnogoraca, na sudu se pravdao traumama iz rata i nedefinisanim izbegličkim statusom.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.