UŽAS: Poznata odbojkašica ubijena i zakopana pokraj puta

0

Ingrid Viser je obeležila holandsku odbojku u prethodnih 18 godina, ostvarila je rekordni broj nastupa za reprezentaciju, a samo što je završila igračku karijeru njen život tragično je okončan ubistvom.

Viserova (35) je, sa Lodevijkom Severeinom, došla u Mursiju 13. maja, kako bi dan kasnije zajedno posetili lokalnu kliniku za vantelesnu oplodnju.

Međutim, nisu se pojavili na zakazanom tretmanu, niti su 15. maja ušli u avion za povratak u Holandiju, pa je njihova rodbina pokrenula veliku akciju potrage za nestalim parom.

Nažalost, najcrnja strahovanja su se obistinila. Španska policija je pokraj poznatog puta „Serafin de Alba“ pronašla humku u kojoj su bila zakopana dva tela. Iako još uvek nema zvanične potvrde da su u pitanju Ingrid i Ledevijk, lokalni mediji javljaju da sve ukazuje da su to upravo oni.

Uz to, navodi se da su na telima vidljivi tragovi nasilja, pa novine pretpostavljaju da je njihova otmica, potom i ubistvo, verovatno imala veze sa pokušajem iznude novca.

Tokom potrage za nestalim parom, u kojoj su se rodbina i prijatelju uključili deleći i lepeći plakate sa fotografijama Viserove i Severeina, policija je uhapsila jedno lice za koje se pretpostavlja da ima veze sa otmicom. Za drugim osumnjičenim se traga.

Ingrid Viser je igrala 514 puta za Holandiju, sa kojom je igrala u dva finala Evropskih prvenstava, osvojivši zlato 1995, a srebro 2009. Pobednik je i FIVB Gran prija (2007), a u Ligi šampiona sa ekipom Tenerifa stigla je do titule. Osvajačica je i CEV Čelendž kupa, po tri pehara holandskog šampiona i nacionalnog Kupa, dok je u Španiji, gde je igrala i za Mursiju, četiri puta stizala do titule, a tri puta do španskog Kupa.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.