Vučić: Vojska Srbije garant mira u regionu

"Srbija je pouzdan partner svima u svetu, nikoga ne obmanjuje i imaće vojsku koja će biti garant mira u regionu", rekao je Vučić nakon primopredaje vozila kojoj su prisustvovali i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković i ambasasdor SAD u Srbiji Majkl Kirbi.

"Srbija će sarađivati sa svima. Nikome se ne pravdam što sarađujemo sa Moskvom, Vašingtonom ili Briselom, to je naša politika na koju smo ponosni", istakao je Vučić, koji je i prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Zahvalivši se Vladi SAD na ovoj vrednoj donaciji, Vučić je podsetio da je Vojska Srbije prošle godine dobila 17 ovakvih vozila.

Prema njegovim rečima, direktna pomoć SAD Ministarstvu odbrane u poslednje tri godine iznosi šest miliona dolara.

"Ova vozila se pripremaju za upotrebu u Centru za obuku u bazi "Jug" i učešće u mirovnim misijama, čime se podiže ugled Srbije u svetu", rekao je Vučić novinarima.

''Želimo da baza "Jug" bude regionani i međunarodni centar za obuku mirovnih trupa ,jer retko ko raspolaže mogućnostima kakve mi imamo u toj bazi'', kazao je Vučić i dodao da će ova vozila znatno podići nivo obuke.

Vučić je izrazio zahvalnost našim vojnicima koji učestvuju u mirovnim misijama i obavljaju važnu ulogu i koji su, kako je naveo, pored Novaka Đokovića i sportista , najbolji ambasadori Srbije u svetu.

Napominjujući da je ponosan što Vlada SAD sarađuje sa Ministarstvom odbrane, američki ambasador je rekao da će pored ovih donacija vozila marke "hamer" biti nastavljena saradnja u još više oblasti.

Ambasador je izrazio zadovoljstvo što Srbija stremi i doprinosi miru u regionu, a u učešćem u mirovnim misijama i miru u svetu.

"Ministar Vučić se nedavno vratio iz Rusije i veoma je važno imati prijatelje svuda u svetu ", rekao je Kirbi.

On je izrazio očekivanje da će baza "Jug" prerasti u regionalni centar za obuku.

Izvor: Kurir

Pogledajte još