HIT: Met Dejmon u zagrljaju Majkla Daglasa

0

Glumačka izvedba Meta Dejmona u filmu "Behind the Candelabra" Stivena Soderberga, biografiji o gizdavom pijanisti Liberačiju, nazvana je izvanrednom. Dejmon tumači Liberačijevog ljubavnika Skota Torsona što je veliki preokret u odnosu na njegove uloge u akcionim filmovima.

Da bi što bolje dočarao Torsona, Dejmon je nabacio mišiće a onda se i prilično razgolitio na snimanju. Kosu je pustio i ofarbao u plavo, ali osim impresivnom fizičkom transformacijom, kritičare je oduševio izvedbom ljubavnika uvučenog u svet zavisnosti od narkotika i paranoje mladošću opsednutog Liberačija.

Daglas, koji tumači pijanistu, takođe je dobio odlične ocene za glumu, toliko da su ga novinari u Kanu već videli sa nagradom za najboljeg glumca.

„Reč je o savršenoj izvedbi prvog nefiktivnog lika koga Daglas tumači“, napisao je krtičar „Verajetija“.

„Ali on nije puka karikatura: Daglas je dao dubinu svom liku istražujući razliku između scenske i privatne persone pijaniste, boreći se sa posledicama starenja i pokušavajući da pomiri svoju naklonost prema mladićima i očinska osećanja“.

„L.A. tajms“ nazvao je film „mračnim, dirljivim pogledom na dvojicu usamljenih muškaraca koji su na kratko pronašli nešto nalik ljubavi. Daglas je iznedrio možda i fizički i emotivno najkompletniju izvedbu svoje karijere“.

Nažalost, film nije u konkurenciji za „Oskara“ jer je rađen za televiziju, budući da su svi holivudski studiji odbili da ga snime po izgovorom da je „previše gej“.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.