OVCE SU ZA ŠIŠANJE: Pola estrade ima svoju vračaru

Što se tiče Indi, ona je opsednuta i dalje, jer se ispostavilo da je gospođa kod koje je mesecima išla na seanse čist prevarant. Da li je ovo medijski trik ili istina nije toliko bitno u odnosu na proverenu činjenicu da naše estradne ličnosti vrlo rado posećuju gatare, čarobnjake, vidovanjake i nadri lekare.

Vlada Stanojević, TV voditelj, pre nekoliko meseci potvrdio je da je njegova tadašnja devojka takođe bila sklona seansama sličnog tipa. Tom prilikom rekao je da smatra da nismo sami na planeti, u univerzumu je onda tek luda žurka, ali i da je kafetin čisto bacanje para u borbi protiv glavobolje u odnosu na jednu ali vrednu seansu kod vračare. Njegova devojka je živi dokaz. Prema nezvaničnim izvorima koji, nekako se uvek ispostavi, retko kada pogreše, svaka VIP besnulja ima svoju gataru. To je podrazumevani deo arsenala koji čine kozmetičarka, pedikirka, astrolog, družbenica za olajavanje konkurencije, bebisiterka, kućna pomoćnica, kompanjonka za provod i pokrivanje švaleracije. Bez toga valjda nisi džetset. A samo prostak poput autora ovog teksta može njihove savetnike za transcendentalna pitanja i ezoteriju da proglasi gatarama.

Uostalom, i balkansku proročicu Kleoptaru prvo su proslavile pevaljke, mafijaške supruge i ljubavnice političara, stvarajući na taj način neophodnu platformu i PR kako bi zvezda kafane Paje Kiflice mogla da opelješi priprosti narod. Lav Geršman je zamalo izgradio odličnu karijeru u Srbiji, a demokratski “lov na veštice” slomio se na vidovitoj Zorki “Gospođo, da li me razumete?”. Deset godina kasnije pojavio se Milan Tarot sa namerom da isparodira čitavu stvar ali gledaoci su, umesto da se valjaju od smeha, navalili na telefone sa 127 cifara da traže spasenje. Evo, i na Farmi cimerkama često gleda u šolju.

Ne postoji pevačica koja u poslednjih dvadesetak godina nije bila optužena da koristi usluge gospođa koje gledaju u pasulj, potapaju ugljevlje u vodu i prišivaju končiće tamo gde treba. A gde ne treba kad si na estradi? Od nezvanične šampionke među crnomagijašicama,kako su pisali tabloidi, Jellene sa dva “l”, do uvek zanimljive Anabele Bukve koju je, povodom ove tabloidne priče, sadašnji suprug a u to vreme samo verenik uzeo u zaštitu. Tek, nije isključeno da se po brojnim Luj Viton tašnama u Srbiji, krije više glavica belog luka nego štafelaja za uljuđivanje face.

Vendi je, opet, prva u kontradisciplini. Ona razotkriva bezbožne koleginice koje se sa vlastitim krojačicama sudbine sreću već na aerodromu kako bi bile sigurne da se u otadžbini neće saplesti o neku podmetnutu nogu. Napolju su i onako važne koliko i bubašvaba prosečne veličine.

M.N

Pogledajte još