Dačić: Naš turistički adut je očuvana priroda

0

Turističke prednosti Srbije su očuvana priroda, spomenici kulture, geografska pozicija i dostupnost iz ranih pravaca, izjavio je danas u Beogradu predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

On je na sednici Izvršnog saveta Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija (UNWTO), kazao da Srbija nije destinacija masovonog turizma već destinacija na kojoj se ukrštaju razne kulture i odakle potiču neke od osnovnih vrednosti evropske civilizacije.

Po rečima Dačića, Srbija poslednjih godina beleži pozitivne stope razvoja turizma što pokazuje da je na vreme odabrala pravu strategiju.

Podsetio je da je Srbiju 2012. godine posetilo više od dva miliona turista, sa 6,5 miliona noćenja, a devizni priliv od stranih turista bio je jedan milion dolara.

„Beograd je poznat po svojoj istoriji, kulturno-istorijskim spomenicima, ali i po vedrom duhu, zato je sve popularniji kao centar kongresnog turizma“, kazao je premijer Srbije podsetivši da se ove godine u Srbiji obeležava 17 vekova Milanskog edikta.

Generalni sekretar UNWTO, Taleb Rifai kazao je da na današnjem skupu učestvuje 150 delegata i da su, pored zemalja-članica te organizacije, na sastanku i zemlje posmatrači.

(Izvor: B92 )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.