ROLAN GAROS: Neverovatna JJ u drugom kolu

Meč je trajao skoro dva sata, uz jednu pauzu od sat i po zbog kiše, a Jelena je zabeležila šestu pobedu u devet međusobnih mečeva sa Hantuhovom.

Srpska teniserka u prvom setu napravila je jedan brejk, što joj je bilo dovoljno za vođstvo od 1:0, da bi u svom stilu potpuno "pala" na početku drugog, kada je Slovakinja uspela da povede sa 5:0 u gemovima.

I onda je Jelena pokazala zašto je zovu "Kraljice drame. Prvo je smanjila na 5:2 kada je usledio prekid zbog kiše, potom, kada je meč nastavljen došla do 5:5, a zatim je u taj-brejku iskoristila treću meč loptu i zasluženo prošla dalje.

Jankovićeva će u drugom kolu igrati protiv Garbine Muguruza iz Španije, koja je na startu bila bolja od Čehinje Karoline Pliskove sa 6:4, 5:7, 6:3.

U zavisnosti od vremenskih uslova u toku dana svoje mečeve na centralnom terenu trebalo bi da odigraju i Novak Đoković, protiv Belgijanca Davida Gufana, odnosno Janko Tipsarević, protiv Francuza Nikolasa Manua.

Zbog kiše je otkazano više od 20 današnjih mečeva, među kojima su i dueli koje je u dublu trebalo da igraju Nenad Zimonjić i Viktor Troicki.

(Tanjug)

Pogledajte još