Bin Ladenov telohranitelj tvrdi: Osama nije ubijen, već je izvršio samoubistvo

0

Lidera Al Kaide Osamu bin Ladena nisu ubili američki komandosi, već je izvršio samoubistvo aktiviranjem pojasa sa eksplozivom, tvrdi njegov nekadašnji telohranitelj Nabil Naim Abdul Fatah.

Prema njegovim rečima, Bin Laden je aktivirao pojas sa eksplozivom kada su američki vojnici upali u kompleks u pakistanskom gradu Abotabadu, nakon čega su ubili dvojicu njegovih čuvara, a lidera Al Kaide ranili u butinu.

Fatah je priznao da nije bio u kompleksu u vreme Bin Ladenove smrti, ali mu je jedan od rođaka ubijenog lidera Al Kaide rekao šta se dogodilo.

Prema zvaničnom saopštenju, pripadnici američkih specijalnih snaga „Foke“ upale su u kompleks u Abotabadu u Pakistanu 2. maja 2011. godine gde su u okviru operacije „Džeronimo“ ubili Bin Ladena.

Fatah je istakao da smatra da je zvanična verzija, koju je objavio američki predsednik Barak Obama, „sumnjiva“ i optužio je šefa Bele kuće da ne govori istinu.

Delovi Bin Ladenovog tela su razneseni na sličan način kao pri samoubilačkim napadima, da ne bi bila ostavljena mogućnost američkim snagama da ga identifikuju – rekao je Fatah.

On je naglasio da je Bin Laden aktivirao pojas sa eksplozivom da bi izbegao zarobljavanje i da bi „svoje tajne odneo u grob“.

Fatah je dodao da je Bin Laden u proteklih deset godina nosio pojas sa eksplozivom.

Izvor: Cdm.me

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.