ROLAN GAROS: Na terenu Viktor, Janko, Bojana i Ana

Viktor Troicki igra od 11 sati meč drugog kola protiv Španca Danijela Himeno-Travera, trenutno 49. na ATP listi. Dobio je oba dosadašnja međusobna duela, a ukoliko slavi i sutra igraće u šesnaestini finala sa boljim iz meča Marin Čilić (Hrvatska) - Nik Kirgios (Australija).

Janko Tipsarević je trebalo da meč prvog kola protiv Francuza Nikolasa Maua igra u utorak, ali je susret pomeren zbog kiše. Mau zauzima 173. mesto na svetskoj rang listi i dobio je oba dosadašnja duela protiv Tipsarevića, a sutrašnji je na programu posle 12 sati.
Boljeg iz tog susreta u drugom kolu čeka Španac Fernando Verdasko.

Bojana Jovanovski je nakon startne pobede nad Čehinjom Zahlavovom Štricovom pred velikim iskušenjem, jer je posle 15 sati čeka susret sa desetom teniserkom sveta, Dankinjom Karolinom Voznjacki. U međusobnom skoru Voznjacki vodi sa 2:1, a sutrašnji meč biće prilika da se revanšira srpskoj teniserki za neočekivani poraz na ovogodišnjem turniru u Rimu.
Pobednica će igrati u šesnaestini finala sa boljom iz meča Magdalena Ribarikova (Slovačka) - Svetlana Kuznjecova (Rusija).

Poslednja na teren, zavisno od vremenskih prilika, trebalo bi da izađe Ana Ivanović. Ona igra meč drugog kola protiv Francuskinje Matilde Johanson, 94. na WTA listi, protiv koje je dobila oba dosadašnja duela.

Taj susret je predviđen za posle 16 sati, a pobednica će u šesnaestini finala igrati sa boljom iz meča Zuzana Kucova (Slovačka) - Viržin Razano (Francuska).

(Tanjug)

Pogledajte još