Kina: Majka tvrdi da joj je beba ispala u toalet

0

Majka kineskog novoređenčeta izvađenog iz kanalizacione cevi alarmirala je nadležne službe i bila je prisutna tokom dvosatnog spasavanja bebe, ali nije priznala da je ona donela dete na svet sve dok se nije suočila sa policijom.

List „Dušikuaibao“ piše da je policija postala sumnjičava kada je pronašla igračke i krvavi toalet papir u iznajmljenoj sobi 22-godišnje žene u zgradi na istoku Kine u kojoj je beba u subotu pronađena.

Žena, čije ime mediji nisu objavili, priznala je policiji šta je uradila tek posle lekarskog pregleda.

Ona je policiji ispričala da nije imala novac za abortus i da je u tajnosti rodila dete u subotu posle podne u toaletu. Žena tvrdi da je pokušala da uhvati bebu, ali da je ona upala u toalet šolju i otišla u kanalizacionu cev. Uzbunu kod gazdarice je digla tek kada nije uspela sama da izvuče dete, navode kineski mediji.


Foto: Beta, AP

Video snimak spasavanja bebe broj 59, koja ja je tako prozvana po broju inkubatora u kome se nalazi u bolnici, prikazan je na kineskim vestima i sajtovima u ponedeljak uveče, a kasnije je preuzet širom sveta, izazvavši istovremeno zgražavanje i samilost prema novorođenčetu.

Posle majčinog navodnog priznanja nije jasno da li je ona nameravala da napusti bebu, zato što je rekla da je bila očajna i nije znala šta da radi, prenosi AP.

Kineski mediji javljaju da je majka završila srednju škollu i radi u restoranu u gradu Djinhua. Ona je ispričala da je ostala u drugom stanju posle noći koju je provela sa čovekom koji kasnije nije hteo da preuzme nikakvu odgovornost. Žena nije rekla roditeljima da je trudna i kaže da je htela da odgaji dete, ali da nije znala kako.

Vatrogasci su pozvani u stambenu gradu da izvade bebu koja je bila zarobljena u kanalizacionoj cevi odmah ispod „čučavca“ u jednom od javnih kupatila u zgradi.
Beba teška 2,8 kilograma imala je slab puls i samo manje ogrebotine na glavi ekstremitetima. Placenta je još bila prikačena za nju.

Vest o ovom slučaju naišla je na užasavanje i žaljenje blogera koji su pretpostavili da su roditelji bacili bebu u toalet. Mnogi ljudi su došli u bolnicu i doneli pelene, odeću za bebu, mleko u prahu, a neki su se nudili i da usvoje dete.

„Dušikuaibao“ piše da je majka prisustvovala čitavoj operaciji spasavanja i da je izrazila zabrinutost za dete, ali da u početku nije bila sumnjiva policiji.

Kineska policija je u prvom trenutku rekla da slučaj vodi kao pokušaj ubistva, ali nije jasno da li će majka biti optužena. Lokalna policija je odbila da komentariše, uz obrazloženje da je istraga u toku.


Foto: Beta, AP

Vlasnica zgrade u kojoj je beba pronađena tvrdi da nije bilo tragova porođaja u kupatilu i da joj nije poznato da je neka od njenih stanarki bila trudna. Bebina majka je policiji ispričla da je očistila toalet posle porođaja, a da je krila trudnoću tako što je nosila široku odeću i vezivala stomak.

Neželjene trudnoće u Kini su u porastu zbog nepostojanja seksualnog obrazovanja i sve opuštenijeg stava prema seksu. Mladići i devojke često praktikuju seks bez zaštite i abortusi su sve uobičajeniji.

Sociolog Li Jine kaže da više od 70 odsto mladih Kineza upražnjava seks pre braka, ali da kineske škole izbegavaju seksualno obrazovanje i predavanja o kontracepciji zato što nastavnici ne žele da se misli da odobravaju seksualne odnose pre braka.

„Javnost je podeljena oko toga da li je ubistvo kada ubijete ili napustite novorođenče“
, kaže Li.

Izvor: BLIC

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.