Buhina žena na sudu rekla ko je pretio Jorgi

Ivana Tulović svedočila je da su njenom tadašnjem dečku pretili Milorad Ulemek Legija, Dragiša Binić, Borislav Pelević, Lidija Ocokoljić i Luka Bojović, i to zbog tansfera fudbalera Obilića.

Ona je rekla da se Jorga dogovorio sa Željkom Ražnatovićem Arkanom da od njegove prodaje fudbalera Nikole Lazetića, koga je doveo iz Vojvodine u Obilić, dobije pola novca.

Kako je objasnila, Jeftović je imao dogovor za Željkom Ražnatovićem Arkanom da dobije četiri miliona maraka za transfer.

Jeftović je pokušavao da dobije novac i tražio ga je i od Svetlane Cece Raznatović na čiji se telefon i jednom javio Luka Bojović koji je pretio Jorgi, rekla je Ivana Buha.

Za ubistvo Jeftovića, pokušaje ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić, osim Bojovića, optuženi su Vladimir Milisavljević Budala, Miloš Simović i Sretko Kalinić.

Bojoviću i Milisavljeviću se sudi u odsustvu i oni se nalaze u pritvoru u Španiji.

Ivana Tulović je zbog rasprave i oštrih reči koje je razmenila s advokatom Luke Bojovića Borivojem Borovićem kažnjena sa 100.000 dinara i udaljena je iz sudnice.

Ivana Buha, supruga svedoka saradnika Ljubiše Buhe, svedočila je pred sudom i polemisala sa advokatima, uz neprikladan rečnik, javlja Beta.

Svedočenje Ivane Buhe obležila je posebno žučna rasprava sa advokatom Borivojem Borovićem, koji brani Luku Bojovića, i u jednom trenutku Buha ga je nazvala "pavijanom".

Izoseći primedbe na svedočenje Ivane Buhe, Borović je rekao da ona omalovožava sud i da je izmenila svoj iskazi iz istrage, odnosno da je "peglala izjave sa bratom ubijenog, Petrom Jeftovićem" koji je u ponedeljak svedočio.

Ivana Buha je na to oštro reagovala i istakla da je advokat vređa, nakon čega joj je sud izrekao kaznu od 20.000 dinara.

Posle prve izrečene kazne, dok je Borović iznosio prigovore na njeno svedočenje, Ivana Buha je rekla da ponovo počinje "marketing i EPP advokata", posle čega joj je sud povećao kaznu na 100.000 dinara.

Borović je kazao da svedočenje Ivane Buhe dokazuje da iza nje stoji vlast i da je njen iskaz lažan, izmišljen i improvizovan, sa čim su se složila i druga dva branioca Luke Bojovića, advokati Radoslav Ognjanović i Branislav Tapušković.

Danas je nastavljeno suđenje delu "zemunskog klana" odbeglog Luke Bojovića, kome se sudi u odsustvu pred Specijalnim sudom u Beogradu za više ubistava i pokušaja ubistava.

Specijalni sud u Beogradu naložio je u ponedeljak da se surpuga Ljubiše Buhe Čumeta danas privede na suđenje, jer je tog dana, ali i u nekoliko prethodnih navrata, izbegla da primi poziv za svedočenje.

Tulovićeva inače treba da bude saslušana povodom ubistva Branka Jevtovića Jorge 27. oktobra 2004. godine za čije se ubistvo tereti Bojović sa još nekoliko više pripadnika "zemunskog klana", pošto je u vreme ubistva Jevtovića bila njegova nevenčana supruga.

Osim Bojovića u ovom procesu optuženi su i Vladimir Milisavljević Budala, Miloš Simović i Sretko Kalinić. Oni se terete, osim za ubistvo Jeftovića i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živancević i Milutin Jovičić.

Bojović i Milisavljević su posle višegodišnjeg bekstva uhapšeni prošle godine u februaru u Valensiji i od tada su u ekstradicionom pritvoru u Španiji gde čekaju ekstradiciju Srbiji koja će se međutim dogoditi tek nakon okončanja postupka koji se protiv njih vodi u Madridu.

Na optuženickog klupi nalaze se samo Kalinić i Simović, a suđenje se iz bezbednosnih razloga održava u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora.

Na početku suđenja u oktobru 2011. godine, Kalinić je priznao krivicu za ubistvo Jeftovića i povezao Bojovića sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Prema optužnici tužilaštva za organizovani kriminal, Luka Bojović je u martu 2003. godine nakon ubistva Dušana Spasojevića preuzeo rukovodenje “zemunskim klanom”.

Kako se navodi u optužnici, Bojović je odbeglim "zemuncima" pomagao pri skrivanju, obezbedivao im novac, lažna dokumenta i mesta stanovanja, a oni su zauzvrat izvršavali njegove naloge, medu kojima je i niz ubistava.

Milisavljević je u odsustvu osuden na 35 godina zatvora zbog ucešca u ubistvu premijera Zorana Đindica, dok je za krivicna dela koja je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana" dobio 40 godina zatvora.

Osim ove optužnice, Bojović je pravosnažno osuden na 15 meseci zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja i falsifikovanih isprava.

Njegov rođeni brat Nikola, koji zvanično nije imao veze sa kriminalom, ubijen je 29. aprila u centru Beograda.

Izvor: b92

Pogledajte još