Izvinjenje Đilasa napadnutom Francuzu

Đilas je u Starom dvoru primio Odbura sa ćerkom Lunom, sa kojom živi u Beogradu više od četiri godine, i tom prilikom poručio da se nada da se takve stvari više nikada neće ponoviti i da će napadači biti otkriveni.

"Našem sugrađaninu koji na najlepši mogući način promoviše Beograd i našu zemlju desila se, nažalost, velika neprijatnost. Neko od huligana napao je našeg prijatelja zato što se vozio na rolerima. Dobro je što Luna nije tog trenutka bila pored svog tate, ali je strašno da se takve stvari dešavaju u Beogradu", istakao je Đilas.

Gradonačelnik Beograda je dodao da je siguran da 99,99 odsto sugrađana nikada ništa slično ne bi uradilo i da je srećan kada neki ljudi odaberu Beograd za mesto boravka i podizanje i vaspitanje svoje dece.

"Zato sam im se u ime Beograda izvinio za to što se desilo. Nadam se da se takve stvari više neće ponavljati i da će oni koji su to učinili biti otkriveni. Ovakvi napadi su mrlja na grad otvorenih ljudi, otvorenog srca kakvi mi Beograđani jesmo. Oni će ostati da žive ovde i verujem da će i dalje uživati u ovom gradu koliko i svi mi koji smo njegovi stanovnici", rekao je Đilas.

Odbur i njegova ćerka su Đilasu zahvalili na prijemu.

Francuski državljanin posredstvom svog sajta godinama postavlja slike i događaje iz Beograda i veliki je zaljubljenik u našu tradiciju, narod i glavni grad.

Izvor: RTS

Pogledajte još