Crvena zvezda obeležila 22 godine od titule u Bariju

Svečanosti na stadionu crveno-belih prisustvovali su aktuelni čelnici kluba, predvođeni sadašnjim predsednikom, a tadašnjim sportskim direktorom Draganom DŽajićem. Pored Džajića, proslavi su prisustvovali potpredsednik Nebojša Čović i sportski direktor Zoran Stojadinović.

Od članova šampionskog tima iz 1991. godine, prisutan je bio samo kapiten Stevan Stojanović, a tu je bio i nekadašnji legendarni fudbaler crveno-belih i Reala, Milan Janković koji u poslednje dve decenije živi u Australiji.

Predsednik Džajić rekao je da je današnji dan izuzetno važan u istoriji Crvene zvezde, ali da zbog aktuelne situacije u klubu nije vreme za slavlje i da se nada da će u budućnosti biti više razloga za proslave.

"Uspeh koji smo ostvarili u Bariju najveći je u istoriji našeg fudbala i znali smo da će ga teško neko ponoviti sa ovih prostora. Nije vreme da se mnogo slavi, znamo u kakvoj smo teškoj situaciji, ali svi koji rade u Zvezdi moraju da imaju maksimalne sportske ambicije. Rezultat zbog navijača mora da bude na prvom mestu, a da bismo to ostvarili, potrebno je da napravimo dobar tim i dominiramo u našem prvenstvu, a zatim pokušamo i nešto slično u Evropi", kazao je Džajić.

Kapiten šampionskog tima Stojanović istakao je da je trijumf u Bariju najsrećniji dan u njegovom životu, ali da je trenutno prilično tužan zbog situacije u klubu.

"Trijumf protiv Marseja je najvažniji u mojoj karijeri. Sećam se da sam analizirao kako penale šutiraju francuski igrači i mislim da mi je to pomoglo da zaustavim udarac Amorosa. Nažalost, trenutna situacija u klubu nije baš najbolja, ali se nadam da nas čeka lepše sutra", poručio je Stojanović.

Koktelu na stadionu Crvene zvezde prisustvovali su i čelnici Zajednice Superligaša predvođeni predsednikom Branimirom Babarogićem, kao i srpski reprezentativac Filip Đuričić zajedno sa ekipom klupske televizije holandskog Herenvena koja snima specijalnu reportažu o njegovoj karijeri.

Crvena zvezda je na putu do trofeja u Bariju eliminisala Grashoper, Glazgovr Rendžers, Dinamo Drezden i u polufinalu Bajern. Tadašnji trener bio je Ljupko Petrović, a titulu su osvojili Stojanović, Jugović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević, Binić i Stošić, kao i Duško Radinović koji u finalu nije igrao zbog žutih kartona.

Crveno-beli su u finalu u Bariju posle penala savladali Olimpik sa 5:3.

(Tanjug)

Pogledajte još