Obradović: U SPS nema sukoba

Obradović je dodao da je Tončev "kucao na otvorena vrata", jer će ta sednica biti zakazana.

"Čuo sam (predsednika SPS Ivicu) Dačića kad je rekao da treba da zakažemo sednicu GO na kojoj bi razgovarali i o državnim i o političkim pitanjima", rekao je Obradović za Blic.

Komentarišući inicijativu Tončeva da predloži sazivanje sednice Glavnog odbora stranke, pošto to nije uradio predsednik stranke Ivica Dačić, Obradović kaže da je reč o ličnoj inicijativi i da ona nema veze sa podealama u redovima SPS.

"Rekao sam i Tončevu da njegova inicijatvia o održavanju sednice nije sporna. Nije dobar način na koji je on to učinio, jer može izazvati priče o sukobima u SPS, kojih nema", kaže Obradović.

Potpredsednica SPS Dijana Vukomanović kaže da datum održavanja sednice nije određen, ali da je izvesno da će ona biti održana uoči obeležavanja 23. godišnjice osnivanja stranke 17. jula.

Podsetimo, član Predsedništva SPS Novica Tončev predlažio je sazivanje sednice Glavnog odbora stranke kako bi se razgovaralo o aktuelnim pitanjima i ističe da je tu inicijativu podržalo 30-40 opštinskih odbora. Tončev navodi da su neposredan povod da predloži sazivanje sednice partijskog rukovodstva bili rezultati lokalnih izbora u Kosjeriću, ali i zvižduci premijeru na Oplencu, tokom govora na polaganju posmrtnih ostataka Karađorđevića.

Izvor: B92, Blic, Tanjug

Pogledajte još