ROLAN GAROS: Danas na terenu šestoro predstavnika Srbije

Đoković, Tipsarević i Jankovićeva igraju mečeve drugog kola singla, s tim što će Jelena nastupiti i u dublu, kao i Zimonjić, Jovanovski i Troicki.

Najbolji teniser sveta sastaje se posle 12 sati na terenu "Filip Šatrije" sa Argentincem Gvidom Peljom, 83. na ATP listi, protiv koga do sada nije igrao.

Pobednik se u šesnaestini finala sastaje sa boljim iz meča Grigor Dimitrov (Bugarska) - Lukas Pule (Francuska).

Tipsarevića posle 14 sati očekuje duel protiv Španca Fernanda Verdaska, trenutno 53. tenisera sveta, koga je pobedio dva puta u šest dosadašnjih mečeva. Bolji iz sutrašnjeg igra u šesnaestini finala sa pobednikom susreta između Rusa Mihaila Južnjog i Argentinca Federika Delbonisa.

Jankovićeva od 11 sati igra protiv Garbine Muguruze iz Španije, 72. na WTA listi. Biće to njihov prvi međusobni duel, a pobednica se u šesnaestini finala sastaje sa boljom iz meča Samanta Stosur (Australija) - Kristina Mladenović (Francuska).

U prvom kolu dublova Jovanovski i Čehinja Eva Hrdinova ograju posle 12.30 sati protiv slovačko-nemačkog para Janeta Husarova/Sabine Lisicki, a potom sledi meč Nenad Zimonjić (Srbija)/Žilijen Beneto (Francuska) - Pablo Anduhar/Tomi Robredo (Španija).

Poslednji na teren izlazi Viktor Troicki, koji u paru sa Italijanom Andreasom Sepijem igra protiv Francuza Pola-Anrija Matjea i Lukasa Pulea.

(Tanjug)

Pogledajte još