Da li je seks zaista najvažniji faktor za dobru vezu!?

Oboje tvrde da je njihov brak, u koji su ušli posle dvogodišnjeg zabavljanjam snažniji od drugih. Prosto, seks, nije važan za njihovu sreću.

Uzbuđujemo jedno drugo ali nemamo ni vremena a ni energije za seks“ kaže Šarlot i dodaje: „Teško mi je da se isključim, znajući da naša četvorogodišnja kćer spava u susednoj sobi. Mislim da kada bi Krisu nedostajao seks da bi mi rekao ili bih ga uhvatila kako gleda pornografiju na internetu, ali ni on ne želi da ima seks“ kaže ona.

„Iako ja imam 34 a on 40, mi smo zadovoljni“ dodaje Šarlot.

Šarlot i Kris nisu jedini par kome ne fali seks u vezi. Poslednje istraživanje tvrdi da je između 15 i 20% parova koji konzumiraju vezu bez seksa i vode ljubav manje od 10 puta godišnje, dok 5% njih ne vodi ljubav uopšte.

Helen Miren, poznata britanska glumica je početkom godine govorila o ovim parovima: „Mislim da je moć partnerstva u braku pocenjena od strane društva. To je ono što čini brakove uspešnim, ne seks“ rekla je ona.

(old_image)

U društvu opsednutim seksom, gde svi – mladi, stari, muškarci i žene objavljuju svuda koliko puta „to“ nedeljno rade, pravo je olakšanje saznanje da postoji mnogo parova koji priznaju da seks nije navažniji u njihovoj vezi ili braku.

Pre tri godine, kada je ćerka Šarlot i Krisa imala osamnaest meseci, Šarlot je skoro umrla od ektopične trudnoće posle koje je morala da se podvrgne parcijalnoj histerektomiji koja je trajala 6 meseci.

Od tada ona i Kris su vodili ljubav samo jednom, u čemu ona nije uživala.

Dženis Hiler, klinički psiholog u Centru za veze u Londonu, godišnje saveruje stotine parova o nedostatku intime u braku.

„Sigurna sam da se mnogi i ne prijave za svaetovanja ali da imaju taj problem i odlučuju da ostanu zajedno u vezi, braku – bez seksa“ misli Hiler.

Izvor: B92

Pogledajte još