Top pet predloga za zdravu večeru

Treba imati na umu da bi večera ipak trebalo da bude najmanji obrok. Vodite se mantrom: doručkujte kao kralj, ručajte kao normalna osoba, večerajte kao prosjak. Međutim, ako u toku dana niste dovoljno jeli, priuštite sebi obilniju večeru.

Ideja br. 1: Salata
Napravite sebi zdravu salatu tako što ćete kao bazu koristiti zeleniše – spanać, rukolu ili zelenu salatu. Potom dodajte paradajz, krastavac, papriku, luk ili neko drugo povrće po želji. Možete dodati malo sira, koštunjavog voća ili semenki. Kao dresing koristite maslinovo ulje i sok od limuna.

Ideja br. 2: Jaja
Činjenica je da se organizam bolje nosi sa ugljenim hidratima pre podne, a sa proteinima posle podne i uveče. Belanca su skoro čisti proteini. Skuvajte sebi jaja ili napravite kajganu s povrćem.

Ideja br. 3: Jogurt sa bobičastim voćem
Ovo se odnosi na pravi jogurt sa pravim voćem, a ne na kupovni voćni jogurt. Odlučite se za neku zdravu verziju jogurta (onu sa manjim procentom masti) i dodajte u njega voće po želji – najbolje je da se odlučite za jagode, maline, borovnice ili grožđe, a držite se podalje od, na primer, banana.

Ideja br. 4: Belo meso ili riba
Belo meso ili ribu jedite u kombinaciji sa kuvanim ili svežim povrćem. Izbegavajte kalorične dodatke i prelive i sve što unesete u sebe organizam će moći da iskoristi na najbolji mogući način.

Ideja br. 5: Pasta
Ono što najviše kalorija dodaje pasti jesu teški sirevi i pavlake koji se koriste kao prelivi. Kako bi vaša pasta bila što zdravija, koristite integralnu testeninu koju ćete pomešati sa zdravim uljem, tunom, povrćem i malo maslina.

Izvor:Wannabe magazin

Pogledajte još