Top pet predloga za zdravu večeru

0

Šta pojesti uveče što se neće automatski zalepiti za kritične zone čim sednemo ispred televizora da se malo odmorimo?

Treba imati na umu da bi večera ipak trebalo da bude najmanji obrok. Vodite se mantrom: doručkujte kao kralj, ručajte kao normalna osoba, večerajte kao prosjak. Međutim, ako u toku dana niste dovoljno jeli, priuštite sebi obilniju večeru.

Ideja br. 1: Salata
Napravite sebi zdravu salatu tako što ćete kao bazu koristiti zeleniše – spanać, rukolu ili zelenu salatu. Potom dodajte paradajz, krastavac, papriku, luk ili neko drugo povrće po želji. Možete dodati malo sira, koštunjavog voća ili semenki. Kao dresing koristite maslinovo ulje i sok od limuna.

Ideja br. 2: Jaja
Činjenica je da se organizam bolje nosi sa ugljenim hidratima pre podne, a sa proteinima posle podne i uveče. Belanca su skoro čisti proteini. Skuvajte sebi jaja ili napravite kajganu s povrćem.

Ideja br. 3: Jogurt sa bobičastim voćem
Ovo se odnosi na pravi jogurt sa pravim voćem, a ne na kupovni voćni jogurt. Odlučite se za neku zdravu verziju jogurta (onu sa manjim procentom masti) i dodajte u njega voće po želji – najbolje je da se odlučite za jagode, maline, borovnice ili grožđe, a držite se podalje od, na primer, banana.

Ideja br. 4: Belo meso ili riba
Belo meso ili ribu jedite u kombinaciji sa kuvanim ili svežim povrćem. Izbegavajte kalorične dodatke i prelive i sve što unesete u sebe organizam će moći da iskoristi na najbolji mogući način.

Ideja br. 5: Pasta
Ono što najviše kalorija dodaje pasti jesu teški sirevi i pavlake koji se koriste kao prelivi. Kako bi vaša pasta bila što zdravija, koristite integralnu testeninu koju ćete pomešati sa zdravim uljem, tunom, povrćem i malo maslina.

Izvor:Wannabe magazin

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.