Dačić: Zabrinut sam jer gradjani imaju velika ocekivanja od vlade

Dačić je rekao da se Vlada Srbije od početka zalagala da se teret krize ne prebacuje na najsiromašnije i da se ne ide na zamrzavanje plata i penzije, nego da je pitanje samo kojom brzinom će one rasti.

Odgovarajući u Skupštini Srbije na pitanje šefa poslaničke grupe opozicione Demokratske stranke Borislava Stefanovića, Dačić je kazao da nije došao da se raspravlja o tome kad je bilo gore, ali je naveo da je najveći deficit u budžetu od osam odsto bio u vreme vlade Mirka Cvetkovića i to zbog izbora, jer je tada trebalo postići što bolji rezultat.

"Ovo jeste politička a ne ekonomska rasprava", kazao je Dačić na sednici o rešavanju teške ekonomske i socijalne situacije u zemlji, čije je održavanje tražila DS i naveo da je došao u parlament da bi vodio političku borbu.

"Umesto da se optužujemo, hajde da se nadmećemo u tome šta su predlozi za rešavanje teške ekonomske situacije", rekao je Dačić.

Premijer je naveo da je po svim istraživanjima javnog mnjenja čak i onih, kako je naveo, agencija po kojima je Boris Tadić još predsednik Srbije nikada nije bilo toliko veliko poverenje građana kao što je poverenje u ovu vladu.

"Došao sam da odgovoram, a vi mi ne date da govorim. Pričajte šta hoćete, odavno nije bilo ovoliko očekivanje građana (od vlade) i zbog toga sam zabrinut, jer građani mnogo očekuju od ove vlade",
kazao je Dačić negodujući što njegov govor prekidaju pojedini poslanici DS.

"Nemojte da mi dobacujete. Neću se ni vraćati. Nisam došao zato što moram. Mogao sam da izmislim obaveze da ne mogu da dođem. Ja sam uvek došao kad ste me zvali. Molim vas da mi ne dobacujete. Ja vama ne dobacujem"
, naveo je Dačić.

U Domu Narodne skupštine održava se sednica posvećena rešavanju teške ekonomske i socijalne situacije u zemlji. Debatu o tome je tražila opoziciona Demokratska stranka.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još