Dino Dvornik

Dino je rođen 20. avgusta 1964. godine u Splitu. On i njegov brat Dean Dvornik 1970-ih godina glumili su u nekoliko televizijskih filmova i serija, od kojih je najpoznatija serija „Naše malo misto“, koja je proslavila njihovog oca Borisa. Dina nije zanimala gluma i počeo se baviti muzikom.

Godine 1980. sastavio je pop sastav nazvan „Kineski zid“ sa kojim je promovisao fank muziku. Budući pod velikim stresom, pre svakog nastupa Dino je počeo uzimati narkotike i vremenom postao zavisnik. Kada je početkom 1990. dobio kćerku Elu, odlučio je prestati.

U svakodnevi jezik uvukla se Dinova fraza "jače manijače", a jedan značajan deo istorije muzike ex-Jugoslavije čiji je kuriozitet bio njegov eletro-fanki zvuk i pesma "Tebi pripadama". Ta pesma se desila davne 1989. godine, a i danas je pojam za mnoge muzičare s ovih prostora. U svakom slučaj.

Pesmom "Hipnotiziran" Dina Dvornika su mnogi ustoličili za "kralja hrvatskog fanka", a i danas se luduje uz pesmu "Afrika" na žurkama.

2006. godine Dvornikovi su odlučili napraviti rijaliti-šou po uzoru na američke zvezde Ozbornove koji se zvao „Dvornikovi“. Šou se emitovao jednu sezonu.

Umro je 7. septembra 2008. godine u svom stanu, samo osamnaest dana nakon što je proslavio 44. rođendan i manje od šest meseci nakon što mu je umro otac.

Pogledajte još