Timovi BG-PR razgovaraju u Briselu

Na čelu beogradskog tima je šef vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, koji je ujedno predsednik Odbora za implementaciju sporazuma koji je 19. aprila potpisan u Briselu. Kosovski tim predvodi potpredsednica vlade Edita Tahiri.

Osim Vulina, u timu su i ministar pravde Nikola Slaković, generalni sekretar vlade Veljko Odalović i dva visoka funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, pomoćnik ministra Mladen Kuribak i zamenik direktora policije Branislav Mitrović.

Uporedo s razgovorom timova za primenu sporazuma, u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu će se sutra voditi i tehnički dijalog o električnoj energiji i telekomunikacijama.

Premijer Srbije Ivica Dačić je u Evropskom parlamentu izjavio da će briselski sporazum biti u potpunosti sproveden, a da je rok za postizanje konačnog dogovora o struji i telefoniji sredina juna.

Pokret Samoopredeljenje najavio je da će u Prištini organizovati demonstracije na ulici, kao i u zgradi Skupštine u vreme rasprave o zakonu o ratifikaciju sporazuma između Kosova i Srbije.

Samoopredeljenje je pozvalo Demokratski savez Kosova da glasa protiv sporazuma jer je za ratifikaciju potrebna dvotrećinska većina poslanika, odnosno najmanje osamdeset glasova.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još