Federer: Mobilni telefoni izazivaju problem u sportu

Ukrajinac Sergij Stahovski telefonom je slikao detalj terena posle sporne odluke linijskog sudije u meču koji je izgubio od Rišara Gaskea u prvom kolu. Francuz Gael Monfis je telefon iskoristio da bi snimao kako publika na terenu Filip Sartije izvodi "meksički talas" tokom meča drugog kola, koji je dobio protiv Ernestsa Gubilsa juče.

Federer je, međutim, rekao da mobilni telefoni mogu da izazovu probleme za sport.

"To se dešavalo ranije, a dešavaće se sve češće. Ne bih bio iznenađen da zbog toga ponovo promene pravila. Mislim da će kazne biti mnogo oštrije ako se to bude radilo. Mislim da je prilično smešno. Problem je što bi očigledno moglo da bude treniranja preko ovih uređaja", rekao je Federer u Parizu.

Osvajač 17 grend slem titula izneo je primer kako bi to moglo da se izvede.

"To bi verovatno bilo lako. Odete u toalet i tamo ga negde sakrijete. Samo kažem da je sve moguće. Morate da se nadate da će ih igrači koristiti da bi se zabavili, a ne na način koji pokazuje nepoštovanje", rekao je Federer.

Stahovski je 101. teniser sveta. On je na svoj Tviter postavio fotografiju odluke za koju tvrdi da je sporna.

"Samo me je nešto zasvrbelo da to uradim, to je bilo spontano. Ali, nisam u pravu. Pravila kažu da ne smem to da radim. Lepo sam ćaskao sa sudijom i to je bila više šala. Nadam se da ljudi neće pogrešno suditi o meni na osnovu ovoga", rekao je Sahovski.

Monfis je rekao da je pitao glavnog sudiju da li sme da snima publiku koja je pravila talase nakon što je poveo sa 2:1 u setovima i da je dobio dozvolu.

Izvor: Beta, Danas

Pogledajte još