LIGA ŠAMPIONA: Zvezda i Partizan napadaju trofej

Ipak, prema prognozama stručnjaka, za nijansu ispred svih je hrvatski šampion Jug koji će u polufinalu odmeriti snage sa Partizanom, dok će se Crvena zvezda sastati sa španskom Barselonetom.

"Nas su novinari unapred proglasili za favorite i stavili nam taj teret na leđa. Znamo svoje kvalitete, ali i snagu srpskog vaterpola, svi imaju šanse, možda su naše za koji procenat veće, ali to je potrebno dokazati u bazenu", rekao je trener Juga Veselin Đuho.

Trener Crvene zvezde Dejan Savić rekao je da je oduševljen Đuhovom izjavom o Beogradu kao domaćinu.

"Ovaj turnir je od izuetne važnosti, ne samo za Beograd i Srbiju, nego i za evropski vaterpolo, koji je u krizi. Jug je uz Partizan kolevka vaterpola na ovim prostorima, dok je Barseloneti i nama ovo je prvo učešće na fajnal-foru. Očekujem veliku borbu, mnogo navijača i fer-plej. Dokazaćemo da vaterpolo nije veliki sport samo na ovim prostorima".

Trener Partizana Vladimir Vujasinović istakao je da se ambicije njegovog tima ne završavaju učešćem u polufinalu.

"Mi smo ove sezone podmladili tim i ostvarili ono o čemu smo se potajno nadali, a to je plasman na fajnal-for. Nećemo da stanemo ovde, imamo želju da protiv Juga pokažemo najbolju igru u sezoni. Nadam se da će sve proteći u sportskoj atmosferi", poručio je Vujasinović.

Prvi stručnjak Barselone Santjago Fernandez kazao je da mu je cašt što se njegova ekipa nalazi među evropskim velikanima.

"Ne bi trebalo zaboraviti da naš klub ima 100 godina istorije, čeka nas veliki izazov na završnom turniru. Iza našeg uspeha stoji veliki rad, svestan sam da ćemo igrati u atmosferi koju do sada nismo imali priliku da doživimo, ali borićemo se", rekao je Fernandez.

Partizan i Jug sastaju se u prvom polufinalu od 17 sati, dok u drugom polufinalu od 20.15 igraju Crvena zvezda i Barseloneta.

Finale se igra u subotu od 20.15, a meč za treće mesto počinje u 17.15 sati.

(Tanjug)

Pogledajte još