Moon suhsi bar i restoran Cosy

Eurocentar u Makedonskoj ulici odnedavno je bogatiji za dva moderna restorana. U pitanju su mesta koja imaju potpuno drugačiji enterijer, ponudu hrane, ali ipak imaju nešto zajedničko: vlasnika i kuvara.To je glavni razlog što je atmosfera podjednako prijatna i opuštena i u suši baru "The Moon" i u restoranu "Cosy".

Vlasnik restorana, Igor Stojković, koji godinama živi u Francuskoj, došao je na ideju da Beograđanima ponudi nešto drugačije:
- Želeo sam da prenesem atmosferu modernih francuskih restorana u Beograd. Iz Pariza smo preuzeli opušten odnos prema mušterijama. Ovde je osoblje nasmejano i komunikativno, što ambijent čini prijatnim. Uz dobre cene sve ovo čini da se gosti ovde dobro osećaju.

Izgled suši bara prilagođen je konceptu restorana brze hrane. Akcenat je stavljen na jednostavno i funkcionalno. Interesatno je da osim tradicionalnog japanskog sušija prave i nešto potpuno jedinstveno - internacionalni suši.

Japanski se pravi sa lososom, crnim kavijarom, rakovima, tunom, škampima i avokadom. Internacionalni je namenjen onima koji nisu ljubitelji ribe i pripremaju ga sa biftekom, pršutom, piletinom, mocarelom, kukuruzom.... Cene se kreću od 100 do 460 dinara.

Enterijer restorana "Cosy" osmišljen je po ugledu na pariske lokale. U jednom delu možete uživati u udobnosti separea, dok je drugi deo opremljen stolovima sa visokim stolicama.
Meni restorana predstavlja kombinaciju nekoliko kuhinja. Specijalitet su paste koje se služe sa devet različitih sosova a petkom možete da ih dobijete po specijalnoj ceni od 380 dinara. Utorkom i četvrtkom nude kombinaciju izvrsnih internacionalnih jela koja možete konzumirati bez ograničenja po ceni od 590 dinara.

Imali smo prilike da probamo neke od specijalieta. Bruskete sa crnim kavijarom, lososom, pršutom, pestom đenoveze. Mali zalogaji koji ne opterećuju, a dovoljni su da vas okrepe. Prijala nam je i lagana grčka salata sa pravim grčkim sirom i crnim maslinkama jer je idealana za tople dane. Probali smo i tapas miks, predjelo sa tri vsrte sira i italijanskom parma šunkom, kraškim vratom. ...
Da ne propustimo specijalitet restorana kuvar nam je pripremio pastu po svom izboru.

Za kraj su nam priredili pravo iznenađenje, belo penušavo vino sa aromom ljubičice, Bubble luxure, čiji osvežavajući ukus mami da ga pijete.
U ponudi je i varijanta sa šumskim voćem i grejpfrutom. Nećete ih naći ni na jednom drugom mestu u gradu jer ih vlasnik restorana pravi u svojoj vinariji u Francuskoj.

Dopustite da vas čarobni dodir Pariza ispuni pozitivnom energijom, svratite u Eurocentar i uživajte u jedinstvenoj ponudi restorana "The Moon" i "Cosy".

Tekst : Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još