Beograd: Jubilarni 5. letnji festival KROKODIL od 13. do 15. juna

Književni festival koji na jedinstven i originalan način predstavlja književnost regiona u njenom punom obimu, u organizaciji udruženja „Krokodil“, po prvi put će biti podeljeno u tri tematske večeri.

Prvo veče biće posvećeno mešavini književnog i novinarskog stvaralaštva, na kojoj će se predstaviti savremeni kolumnisti iz regiona bivše Jugoslavije, među kojima je i Amitz Dulniker, urednik nadlanu.com.

Drugo veče baviće se različitim formama moderne književnosti i provokativnim pristupima veštini pisanja, dok će treće veče biti posvećeno večnoj, kreativnoj vezi između muzike i književnosti.

Festival KROKODIL nastao je 2009. godine u Beogradu, u bioskopskoj sali Muzeja istorije Jugoslavije, s idejom da predstavi regionalnu i evropsku književnost u njenom punom obimu, na jedinstven i originalan način – bez generacijskih, poetičkih, rodnih ili bilo kakvih drugih isključivosti.

Za proteklih pet godina kroz festival je prošlo više od 70 najznačajnijih pisaca iz zemlje, regiona i inostranstva, a kroz program KROKODIL NA PUTU posetili su Pulu, Lajpcig, Zagreb, Ljubljanu, Inđiju, a uskoro slede nove destinacije.

J.R.N.

Pogledajte još