Mis turizma Srbije 2009.

Osamnaestogodišnja gimnazijalka iz Niša, Kristina Nešić, izabrana je za „Mis turizma Srbije 2009“, i predstavljaće našu zemlju na izboru za „Mis turizma planete 2009“ koji se održava 15. jula u Solunu. Na tom izboru učestvovaće predstavnice još 40 zemalja. 

Kristina kao jedna od najmlađih od 16 finalistkinja, pobrala je najviše glasova žirija, ali i mnogobrojne publike koja se okupila u beogradskom hotelu „Zira". Glavni organizator izbora je modna agencija „Tejk fajv", koja je otkupila licencu za izbor Mis turizma Srbije, koji se po drugi put održava u našoj zemlji. Inače ovo takmičenje lepote je četvrto u svetu po veličini i broju učesnica. 

Prva pratilja je studentkinja ekonomije, Mirjana Macan iz Novog Sada, a druga Beograđanka Marina Jeftić, studentkinja kulture i medija. Izabrane su i „Mis Havaji tropik“, a tu titulu ponela je Vilana Banjanović iz Novog Sada. „Mis bikini“ je student organizacionih nauka Dijana Kocić iz Beograda, dok je titulu „Mis Mediterana“ osvojila Suzana Sudimac, studentkinja prava iz Kruševca. Svih pet devojaka predstavljaće našu zemlju na drugim međunarodnim takmičenjima. 

Žiri manifestacije bio je u sastavu Grk George Koutoulias, vlasnik licence za Izbor za mis turizma, voditeljka Suzana Mančić, modna kreatorka Verica Rakočević, urednica magazina „Gala“ Jovana Božović, modna urednica magazina „Story“ Ivana Rabrenović..., dok se Zvonimir Đukić Đule iako najavljen nije pojavio. 

Za dobro raspoloženje i razbijanje treme među takmičarkama bili su zaduženi pevač Bojan Marović i prvakinja Balkana u trbušnom plesu Aleksandra Nikolić, koja je svojim plesom atmosferu u „Ziri" dovela do usijanja. 

Nakon proglašenja, organizatori, zvanice i misice prešli su na otvorenu terasu, gde su uz hladne koktele uživali sređujući utiske sa uspešno završenog takmičenja. 

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još