Predsednik Gruzije trošio državne pare na botoks?

"Pokrenuta je obimna istraga u vezi sa zloupotrebom sredstava iz državnog budžeta. Tužilaštvo ima pravo da ispita bilo koju osobu za koju postoji sumnja da se time bavi, a to može da bude i predsednik Gruzije", rekla je portparol kancelarije državnog tužioca Katuna Paičadze.

U dokumentu koji je obelodanila Sakašviliju nesklona medijska kuća Imedi se navodi da je predsednik Gruzije tokom poseta Njujorku 2009. i 2011. godine potrošio nešto više od 11.000 dolara državnog novca na kozmetičke tretmane.

Pored toga, dokument pokazuje i da je Sakašvili u Velikoj Britaniji platio oko 9.000 dolara, takođe iz državne kase, za umetničku sliku na kojoj je gola prikazana jedna neimenovana američka glumica.

Zastupnik u parlamentu iz redova Sakašvilijeve stranke "Ujedinjeni nacionalni pokret", Givi Targamadze, doveo je u pitanje autentičnost tog dokumenta i podsetio na "sramotu" koju su početkom godine izazvale slične tvrdnje, koje su se kasnije pokazale lažnima, da je predsednik trošio državna sredstva na boravke u sauni sa bivšim ukrajinskim predsednikom Viktorom Juščenkom.

Sakašvili, koji se ne može ponovo kandidovati za predsednika kad mu u oktobru istekne drugi mandat, optužio je sadašnjeg premijera Bidžinu Ivanišvilija da protiv njega i njegovih pristalica vodi politički motivisan "lov na veštice".

Tako su prošle nedelje gruzijske vlasti uhapsile bivšeg premijera i jednog od najbližih Sakašvilijevih saradnika, Vanu Merabišvilija, pod optužbama za proneveru i zlopotrebu vlasti.

(Izvor: Tanjug, Novosti)

Pogledajte još