Danilović se oporavlja od ranjavanja: Uzalud čekao Stanišića po povratku iz Haga

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Predrag Saša Danilović, kako piše "Alo!" je juče prvo sedeo u kafiću nedaleko od Kliničkog centra Srbije, da bi se potom uputio na aerodrom i sačekao dugogodišnjeg prijatelja Jovicu Stanišića, bivšeg načelnik Službe državne bezbednosti Srbije, koji je doleteo iz Holandije nakon oslobađajuće presude.

- To nije ništa čudno. Danilović i Stanišić su stari drugari, Sale poznaje i Franka Simatovića. Naravno, prevashodno je došao kako bi se video sa Stanišićem i poželeo mu dobrodošlicu - kaže jedan od Danilovićevih prijatelja.

Ispred VIP salona oslobođene haške optuženike čekao je i predsednik Košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović s prijateljima, sve dok obezbeđenje nije reklo da neće biti konferencije za štampu. Nakon toga je Danilović, koji se prvi put pojavio u javnosti posle tuče u kojoj je povređen, otišao sa aerodroma, prenosi "Blic".

Reporter "Alo!" juče je uslikao Predraga Danilovića u jednom kafiću, u kojem je ćaskao sa dva prijatelja, ali i pijuckao sokić od borovnice i kiselu vodu. Ovo je prvi i pravi znak da se proslavljeni košarkaš vratio zdravim navikama i da promoviše način života svakog sportiste.

Danilović je na levoj ruci imao longetu, a rane koje je zadobio posle uboda u stomak nisu mogle da se vide, a ni on nije odavao znake da je njegovo zdravstveno stanje loše.

- Sedeo je oko jedan sat sa prijateljima, pričao telefonom, ali nisam mogao da čujem o čemu su pričali. Delovao je kao da se oseća super, jedino što je bilo vidno je imobilisana leva šaka. Nakon što je popio vodu i sok, otišao je u svoj automobil i odvezao se u nepoznatom pravcu - priča očevidac.

Inače, beogradska policija još nije podnela krivičnu prijavu protiv Branka Filipovića, koji je u noći između 18. i 19. maja u restoranu "Kafanica” u Košutnjaku nožem izbo Danilovića.

Prema navodima Danilovićeve supruge Svetlane, do sukoba između Danilovića i Filipovića, inače dugogodišnjih prijatelja, došlo je zbog Filipovićeve devojke Sanje. Filipović je navodno bio agresivan prema njoj, zbog čega je Danilović pokušao da ga smiri. Filipović je tada udario Danilovića pepeljarom u glavu, a Dragan Kokan Đurišić je pozvao policiju. Međutim, Danilović se pozvao na diplomatski pasoš, odbio lekarsku pomoć i vratio se u kafanu, ali je sukob između njega i Filipovića eskalirao, a kad ga je ubo nožem u stomak, Danilović je sam potražio pomoć u Urgentnom centru. Osim povrede stomaka, on je zadobio i povrede palca jer je pokušavao da spreči ubod nožem.

Kako "Alo!“ saznaje, Danilović o napadu ne priča sa prijateljima, ali ne daje ni izjave za medije. Njegov stav je da priča "jasna i da policija treba da radi svoj posao“.

- Ako ga neko pita, kaže da je dobro i da oporavak ide po planu. Sluša savete lekara i odlazi na sve zakazane preglede. O incidentu ne voli da govori, pa ga niko više i ne pita - objašnjava jedan od Danilovićevih prijatelja.

Izvor: A. Veljković, J. Paunović za Alo!, Blic

Pogledajte još