Selaković i Vulin: Srbija ne napušta svoj narod ni Kosovo i Metohiju

Selaković je, nakon sastanka sa predstavnicima pravosudnih organa, rekao da samo zajedničkim delovanjem mogu biti ostvareni svi važni ciljevi i da država mora da pomogne na svaki mogući način da se obezbedi maksimalna zaštita i ostvarivanje prava Srba na KiM.

"Samo ako postoji zajednički nastup u pregovorima prema drugoj strani moguće je ostvariti sve ono što se tiče pravosudnih organa, nosilaca pravosudnih funkcija, zaposlenih u upravi za izvršenje krivičnih sankcija i pravosuđu, državnih službenika na KiM", rekao je Selaković novinarima.

On je rekao da je bilo veliko zadovoljstvo i odgovornost razgovarati sa kolegama koji rade u pravosudnim organima na području KiM, ljudima koji su svojim dosadašnjim držanjem pokazali da dobro znaju šta je država, kako se ona čuva i štite interesi Srba u pokrajini.

Selaković je rekao da je ono što je još konstatovano na sastanku da će se veliki broj pitanja mnogo bolje i uspešnije, i kroz pregovarački proces ostvarivati ukoliko u njega budu uključeni svi, ako se bude čuo svačiji glas i konstruktivni predlog.

Selaković je Tanjugu izjavio da će informisati zaposlene u pravosuđu o toku pregovora koji se vode u Briselu i definisati zajednički nastup u pregovorima i svim budućim aktivnostima.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da će Srbije biti onoliko koliko se za nju bude borilo i izborilo ne samo u Beogradu i Briselu već i u Kosovskoj Mitrovici.

Vulin je rekao novinarima da su oni danas ovde kako bi pokazali da država Srbija ne napušta svoj narod i prostor Kosova i Metohije.

Vulin je rekao da bez države Srbije život na Kosovu i Metohiji nije moguć, ali i da bez Srba na Kosovu i Metohiji život nema smisla.

On je istakao da nema većeg interesa države Srbije nego da što veći broj ljudi ovde ne samo ostane nego da se broj poveća, da se obezbede svi uslovi za što normalniji, što pravedniji i ekonomski što sigurniji život .

Direktor Kancelarije za KiM je rekao da je današnji sastanak samo jedan u nizu razgovora i da će Kancelarija na čijem je čelu učiniti sve da sve relevantne ministre, sve relevantne državne činioce dovede na Kosovo i Metohiju kako bi narodu koji ovde živi pokazali da će država Srbija nastaviti da deli sudbinu svog naroda ma gde on živeo, a posebno na Kosovu i Metohiji.

U kasnim popodnevnim satima, ministar Selaković će u Gračanici razgovarati sa sudijama i tužiocima pravosudnih organa Centralnog Kosova, a sa predstavnicima pravosudnih organa Centralnog Kosova razgovaraće i Vulin, najavila je Kancelarija.

U toku sutrašnjeg dana Selaković i Vulin razgovaraće sa predstavnicima pravosudnih organa u Štrpcu.

Posle obilaska Štrpca, Vulin će obići Dečane i vratiće se u Kosovsku Mitrovicu.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još