ROLAN GAROS: Na terenu Troicki, Ivanović, Zimonjić i Janković

Viktor Troicki u osmini finala igra protiv osmog tenisera sveta, Francuza Žoa-Vilfreda Conge, a meč je na programu posle 14.30 sati. U dosadašnjih šest međusobnih duela obojica imaju po tri pobede, a bolji iz sutrašnjeg igraće u četvrtfinalu sa pobednikom meča između Švajcarca Rodžera Federera i Francuza Žila Simona.

Troicki će igrati i meč 2. kola dublova. On i Italijan Andreas Sepi sastaju se u večernjem terminu sa španskim parom Marsel Granoljers/Mark Lopez.

U osmini finala ženskog turnira Anu Ivanović čeka neizvesna borba protiv četvrte na svetu, Poljakinje Agnješke Radvanjske, od koje je poražena u šest od devet dosadašnjih mečeva. Sutrašnji je na programu posle 18 sati, a bolja će igrati u četvrtfinalu sa pobednicom duela između Italijanke Sare Erani i Karle Suarez Navaro iz Španije.

Jelena Janković i Nenad Zimonjić igraće po dva meča u konkurenciji dublova. Jankovićeva i Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni posle 13 sati sastaju se sa ruskim parom Jekaterina Makarova/Jelena Vesnina, a srpskoj teniserki kasnije predstoji da sa Indijcem Leanderom Paesom odigra i meč prvog kola miksa protiv kombinacije Galina Voskobojeva (Kazahstan)/Danijele Braćali (Italija).

Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto igraju posle 14 sati u drugom kolu protiv Nemca Kristofera Kasa i Austrijanca Olivera Maraha, a u drugom kolu mešovitih dublova Zimonjić i Slovenka Katarina Srebotnik sastaju se posle 17 sati sa francuskom kombinacijom Aliz Lim/Žeremi Šardi.

(Tanjug)

Pogledajte još