Metju Peri skinuo se sa droge

"Mislim da sam zavisnost poprilično dobro skrivao jer upočetku ljudi nisu uopšte shvatali da sam sve vreme ili pijan ili drogiran", otkrio je Metju Peri (43) u intervjuu za ABC.

On je pričao o zavisnosti od alkohola i opijata pred kamerama. Danas je, kaže, zdrav i srećan što zna i može da pomogne ljudima koji imaju probleme koji su njega doveli na rub smrti. Na odvikavanju je bio nekoliko puta: 1997. proveo je 28 dana u klinici kako bi se "skinuo" s Vikodina, ali nije uspeo, a 2001. otišao je u kliniku jer je preterivao sa metadonima, vikodinom i amfetaminima.

"Sad se bojim da pogledam fotografije iz tog vremena jer sam izgledao jezivo. Bio sam bolestan", rekao je glumac i dodao kako je konačno prestao sa zloupotrebom droga jer se bojao da će umreti. Ostavio se, kaže, i alkohola i to uz pomoć Earla Hajgtovera koji mu je bio savetnik dok je prolazio pakao odvikavanja.

Danas zajedno rade na socijalizaciji rehabilitovanih zavisnika jer, kaže Peri, najgore je kad iz klinike dođeš u stvarni svet i sva iskušenja su ponovno tu, a niko ti ne govori šta smeš, a šta ne.

Izvor: Kurir

Pogledajte još