Najlepše plaže u Grčkoj (FOTO)

0

Na osnovu glasova posetilaca sajta Nacionalne turističke organizacije Grčke, napravljena je lista top 10 plaža. U najlepše plaže u Grčkoj ušle su mnoge koje imaju plavu zastavicu koja simboliše čistoću i kvalitet. Reći koja je plaža najlepša je svakako subjektivna stvar, ali Grčka svakako ima pregršt divnih plaža. Jedne nude čisto more, druge luksuzni smeštaj, treće prelep pogled na pučinu.

1. Balos (Hanija, Krit)

Plaža Balos na Kritu ima neku sirovu lepotu – mekan beli pesak, tirkizna kristalna voda i ostrvca okružena planinama. Malo je van glavnog puta, ali nekoliko tura brodom koja polaze iz Kisamosa nude jednostavan pristup plaži. Možete doći i kolima, kamenitim putem, ali računajte na pristojan hod do same plaže. Dvorac na obližnjem ostvru Gramvusa doprinosi lepoti i mistici ovog mesta.

2. Sarakiniko (Ostrvo Elafonisos, Peloponez)

Pored plaže Sarakiniko, tu je i jednako divna Simos plaža. Za jedno ovako majušno ostrvo, Elafonisos na južnom kraju Peloponeza nudi tri najlepše plaže Grčke (Panagija je treća) i ima najlepše more na svetu. Odličan izbor za odmor, složićete se?

3. Navagio (Zakintos)

Povoljne ponude za Zakintos:
*Zakintos od 129 evra
*Zakintos za mlade

Još jedna izolovana plaža do koje može da se stigne samo brodom. Krupan beli pesak, duboka plava voda, strme litice i velike pećine koje čekaju ljubitelje ronjenja dovoljni su da je učine jednom od najlepših plaža Grčke, a ono što je čini posebnom je brodska olupina na sred obale. Ako se odlučite za Zakintos, sigurno nećete pogrešiti.

4. Belegrina (Ostrvo Hrisi)

Hrisi je malo nenaseljeno ostrvo južno od Krita koje ima plaže sa tirkiznim kristalno čistim morem i belim mekanim peskom. Zaliv Belegrina je najlepši u toj grupi. Uprkos tome što je Hirsi „pusto” ostrvo, njegova populacija naraste preko leta kad gomila kampera „usidri” svoje šatore ispod kedrovih stabala, a hiljade dnevnih izletnika stigne sa Jerapetre da se okupa u vodama Belegrine i okupa u ronjenju.

Plaža se nalazi „na ivici” Evrope, ali defintivno je vredna puta.

5. Elafonisos (Hanija, Krit)

Dve najbolje plaže u nizu – to ne bi trebalo da bude dozvoljeno po svim pravilima, ali takva je priroda zapadne obale Krita. Elafonisos je previše prometan za tako udaljenu destinaciju, ali je uređen sa toliko obzira prema zaštiti okoline da je zasluženo u prvih deset plaža Grčke. Ako želite da se otisnete putem Krita, svakako nećete zažaliti.

6. Egremnoi (Lefkada)

Povoljne ponude za Lefkadu:
*Lefkada od 99 evra

Ova plaža je jedna od najbolje čuvanih tajni Grčke. Predivni pejzaž, tirkizna voda i mekan beli pesak čine ovu plažu jednom od najlepših. Zabačena lokacija plaže Egremnoi na zapadnoj obali Lefkade i hiljade stepenica drže mase turista podalje. Savršeno u svakom smislu osim ako vam ne smeta malo teži dolazak do nje.

7. Mirtos (Kefalonija)

Ponuda za Kefaloniju: *Kefalonija od 79 evra

Posetioci sajta grčke turističke organizacije izglasali su ovu plažu pre nekoliko godina za najbolju plažu i to svakako ne bez razloga. Fantastično more i beli kamenčići su udobmo smešteni među strme litice na zapadnoj obali Kefalonije. Ukoliko vas put nanese na Kefaloniju, Mirtos je mesto koje morate posetiti.

8. Finikas (Kato Kufonisi)

Pojas obale od Finikasa do severnog vrha ostrva (Pori plaža) je egejski san za ljubitelje sunčanja, od kojih su mnogi i nudisti. Pesak i kamenje se smenjuju naizmenično na ovoj predivnoj obali majušnog ostrva.

9. Plaka (Naksos)

U blizini grada Naksosa počinje beskrajni pojas peska i pruža se duž čitave obale ostrva. Od plaža načičkanih ljudima i ležaljkama, dolazi se do izolovanijih delova oivičenih velikim peščanim dinama. Sa pravom zaslužuje epitet jedne od top deset plaža grčke.

10. Papa Nero (Pelion, Magnesia)

Bujna zelena vegetacija odličan je okvir za sliku na kojoj je beli pesak i kristalna voda plaže Papa Nero. Simpatično zvuči. Ovo je veoma duga plaža, deo koji je blizu grada Ai Gianis u Pelionu je bučan, dok je drugi kraj plaže idealan za opuštanje i sunčanje na idealnom grčkom kopnu. (foto: pelion-paths.gr )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.