Vučić: Srbija ispunila uslove za datum

Vučić je to rekao u razgovoru sa ministarkom pravde Austrije Beatriks Karl da je Srbija spremna za otvaranje poglavlja 23. i 24. koja se tiču vladavine prava i pravosuđa.

Vučić je naglasio da bi pomoć Austrije u oblasti obuke tužilaca i pravnih eksperata bila dragocena, posebno u borbi protiv privrednog kriminala, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Ministarka Karl je izjavila da će Austrija podržati Srbiju kako bi dobila datum za početak pregovora sa EU i izrazila spremnost austrijske strane da pomogne u pripremi i obuci pravnih eksperata.

Ministarka pravde Austrije Beatriks Karl izjavila je danas u Beogradu da će njena zemlja podržati Srbiju kako bi dobila datum za početak pregovora sa Evropskom unijom.

Kako je saopšteno posle susreta sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, ona je takođe izrazila spremnost Austrije da pomogne Srbiji u pripremi i obuci pravnih stručnjaka.

Vučić je rekao da je Srbija ispunila sve uslove za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU i da je spremna za otvaranje poglavlja 23 i 24, koji obuhvataju vladavinu prava i pravosuđe.

On je istakao da bi pomoć Austrije u oblasti obuke tužilaca i pravnih stručnjaka bila dragocena, posebno u borbi protiv privrednog kriminala.

Ministarka Karl i Vučić takođe su zaključili da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i posebno istakli neophodnost daljeg jačanja ekonomske saradnje kroz ulaganja austrijskih investitora u srpsku privredu, dodaje se u saopštenju.

Austrijska ministarka razgovarala je danas i sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, a posle susreta sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem predviđene su izjave.

Pogledajte još