Trivan: Agencija za borbu protiv korupcije je zloupotrebljena

U otvorenom pismu direktorki Agencije Tatjani Babić, funkcionerka DS je upitala kako je moguće da se postupci koje Agencija vodi "najavljuju i vode zapravo u medijima".

"Kako je moguće da funkcioneri obaveštenja o pokretanju postupka dobiju preko medija i da su to listom predstavnici opozicije? Kako je moguće da članovi Odbora Agencije krše zakon komentarišući postupke i čak licitiraju vrstom dela i kaznom u medijima kršeći zakon, a da vi na to ne reagujete? Kako je moguće da jedna institucija sprovodi zakon ako ga sama krši"
, navela je Trivanova.

Ona je dodala da očekuje od Agencije da je obavesti o podizanju prijave protiv nje ili da demantuje najavu pokretanja krivične prijave ukoliko prijava ne postoji.

"Šta god da bude odluka Agencije u koju ne želim da se mešam dokazaću da sam zakon poštovala, a ovim putem želim da sprečim svaki pokušaj moje kriminalizacije korišćenjem Agencije i njenih instrumenata",
navela je funkcionerka DS.

Jelena Trivan je dodala da nema "nijednu aferu za sobom" i da nikada nije prekršila zakon, kao i da neće dozvoliti da je "zloupotreba priče o prijavi imovine stavlja u koš sa onima koji su zloupotrebljavali položaj i bogatili se na nezakonit način".

Dnevnik "Informer" danas je objavio da će Agencija za borbu protiv korupcije podneti krivičnu prijavu protiv Jelene Trivan zbog skrivanja imovine, a zbog čega joj navodno preti do pet godina zatvora.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još