MUP apeluje na vozače da prijavljuju korupciju

0

Beograd — Vozači će tokom leta na Koridoru 10 moći da podnesu žalbe ili pohvale na rad policije, ali i da prijave eventualnu korupciju, saopštio je MUP Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, u cilju zaštite stranih državljana koji voze Koridorom 10, kao i pružanja većeg stepena brige i zaštite svim putnicima u tranzitu kroz Srbiju, MUP je 1. juna počelo akciju „Srećan put„.

Akcija će trajati do 15. septembra i realizovaće se na putevima Koridora 10 kroz Srbiju – isticanjem plakata akcije na graničnim prelazima Horgoš, Batrovci, Preševo i Gradina, kao i na policijskim punktovima Uprave saobraćajne policije kod Bubanj Potoka, Šimanovaca i motela „Nais„.

Na ovim mestima, navodi se u saopštenju MUP, vozači će moći da podnesu žalbe ili pohvale na rad policijskih službenika, a vozačima stranih vozila, na navedenim graničnim prelazima, biće deljena i višejezična štampana obaveštenja.

Plakat i letak akcije će pružiti osnove servisne informacije o pozivnim brojevima hitnih službi, saobraćajnim upozorenjima i mogućnostima da na jednostavan i brz način strani državljani, ali i građani Srbije, prijave eventualne slučajeve koruptivnog ponašanja, daju žalbe ili pohvale na rad policijskih službenika.

Sve će to biti moguće prijatiti na broj 011/361-00-18, a građani će takođe moći da prijave sva ostala krivična dela koja uoče ili im se dogode u toku putovanja.

Nosilac i koordinator Akcije je Uprava saobraćajne policije u Direkciji policije, a u rad su uključene i ostale uprave u Direkciji policije, kao i policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole policije, koji će vršiti kontrolu sprovođenja planiranih mera i aktivnosti i kontrolu zakonitosti u radu policijskih službenika na Koridoru 10.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.