Čović: Imamo mnogo problema, Stojadinović ostaje

"Nije bilo ni reči o poverenju sportskom direktoru, on ostaje na funkciji. Imamo toliko drugih problema... Celo veče pričamo o tome šta i kako dalje. Finansije ne radimo na duže od sedam dana jer ne znam šta sve može da dođe iz prošlosti. Sredili smo licencu 'za dlaku', ali opet - imamo kontrolu (UEFA) 30. juna i u tom delu ne smemo da se brukamo", rekao je Čović novinarima pred ponoć ispred stadiona Crvene zvezde.

Fudbalska javnost nagađala je proteklih dana da će se na sednici UO raspravljati o poverenju u sportskog direktora Zorana Stojadinovića, ali je Čović kazao da su finansije i dalje prva briga, uprkos tome što je klub imao šansu da se bori za titulu prvaka Srbije.

"Jako je teško očekivati od Zvezde da bude prva po svaku cenu. Mi smo u košarkaškom klubu tu finansijsku konstrukciju rešili za godinu dana. Sada nam slede detaljni razgovori sa svakim igračem i menadžerom i mora da se vodi računa", rekao je Čović.

Novinare je zanimalo da li je trener Rikardo Sa Pinto skup za mogućnosti kluba.

"Kakvo nam je stanje, sve je skupo. Ono što se proda od igrača, to mora da bude pozitivno, mora da se proda po makar istoj ceni po kojoj je uloženo", rekao je Čović.

Novinare su interesovala i moguća pojačanja iz inostranstva za predstojeću sezonu.

"Zavisi koliko košta stranac i koliko donosi. Mora potpuno da se pretrese Omladinska škola, imamo tu 40 igrača. Ništa preko noći ne može da se uradi. Ponelo nas je takmičenje i rezultat (mogućnost borbe za titulu), a ništa preko noći ne može da se reši. Bitnija je finansijska stabilnost jer taj problem nije nastao pre godinu dana, već se gomila od 2001. godine. Svako jutro se budimo ne sa mišlju da li je račun na nuli, već da li je u blokadi", rekao je Čović.

Novinare je zanimala priča o poverenju u Stojadinovića, pošto su mediji danima najavljivali razmatranje te teme. "Izgleda da je Zvezda glavna zvečka u medijima", kratko je rekao Čović.

Nedugo potom, sa stadiona je izašao Stojadinović koji je novinarima, pre bilo kakvog pitanja rekao: "Šta god kaže potpredsednik (Čović) ja se slažem s njim".

Beta

Pogledajte još