Kina: Priveden rukovodilac farme

"Pravni zastupnik je pritvoren, a imovina kompanije je zamrznuta", izjavio je zvaničnik vladajuće Komunističke partije zadužne za propagandu u Čangčunu, prenose agencije. Međutim, nije precizirano kakvu ulogu u požaru je privedena osoba imala.

U međuvremenu, porodice radnika stradalih u požaru blokirali su danas saobraćaj i sukobili se sa policjiom tražeći odgovore na jednu od najvećih industrijskih katastrofa u Kini proteklih godina.

Nekoliko žena i muškaraca kleklo je na cestu u Dehuiju, u provinciji Djilin, da bi zaustavil automobile dok se grupa od preko 100 ljudi okupila oko njih. Policija je rasterala demonstrante posle sat vremena.

Požar je juče zahvatio farmu živine i fabriku za preradu živinskog mesa "Baojuanfeng" za samo nekoliko minuta posle eksplozije koju je, kako se prepostavlja, izazvalo curenje amonijaka.

Na farmi i u fabrici se juče u vreme tragedije nalazilo više od 300 radnika. Preživeli su ispričali da su čuli prasak i zatim videli dim. Oko 100 radnika je uspelo da pobegne iz fabrike čija je kapija bila zaključana u trenutku izbijanja požara.

Stanari okolnih kuća su evakuisani.

Izvor: B92, agencije

Pogledajte još