Simonović: Partizan može da izgubi više od nas!

Finalna serija između Partizana i Crvene zvezde startuje u sredu u 19 časova u hali „Pionir“, a šampion će postati ekipa koja prva stigne do tri pobede.

"Jeste Jadranska liga bila važna, ali verujte mi da od početka sezone razmišljam samo o tituli prvaka Srbije“, ističe Simonović.

Iako ističe da je titula cilj za ’crveno-bele’, Simonović naglašava da njemu i saigračima neće biti lako protiv ’večitog’ rivala.

"Zna se da derbi uvek nosi nervozu i velika očekivanja. Neće biti lako ni Partizanu ni nama. Oni su favoriti, imaju prednost domaćeg terena, završili su polufinalnu seriju protiv Vojvodine sa 2-0. Međutim, ’crno-beli’ za razliku od nas, imaju šta da izgube u ovom finalu, jer brane titulu. Mi samo treba da se okrenemo našoj igri, koja će sigurno biti različita od polufinala. Nema mnogo nepoznanica između nas, naše je da izađemo na teren, damo maksimum i nadamo se najboljem, ističe krilo ’crveno-belih’.

Poslednji mečevi pokazali su da je tim iz Humske trenutno u boljoj formi.

"Evidentno je da su podigli nivo igre u odnosu na Kup i Jadransku ligu, ali mi na poslednjim mečevima nismo pokazali pravu formu. Nadam se, pre svega, našoj dobroj igri, a onda će rezultat sam doći“, tvrdi Simonović.

Prva utakmica u seriji često zna da bude odlučujuća.

"Taj prvi duel može dosta toga da prelomi. Mi u njega ulazimo rasterećeni, jer je na Partizanu pritisak da odbrani prednost domaćeg terena. Oni u sredu mogu mnogo više da izgube nego mi, naglasio je Simonović.

Pogledajte još