Izraelski ministar nije mogao da govori od smeha (VIDEO)

Piron je zamoljen da predstavi predlog zakona, pošto ministar javne bezbednosti Jicak Aharonovič nije bio na plenumu.

Sve se to dešavalo posle ponoći i izraelski mediji navode da je poznato da ljudi koji dugo noću ostaju budni postanu tako umorni da im se sve čini smešno.

To se navodno desilo ministru Pironu nakon čitavih sati glasanja na plenumu, imenovanja sudija i razmatranja dopune Zakona o prevenciji infiltracije, povećanja deficita i još koje čega.

Umoran, ali veseo Piron je stao za govornicu i počeo da čita predlog zakona kada je stigao do reči penetracija objekata u zatvore.

Tada je poslanik iz jedne verske partije Moše Gavni uzviknuo: Kakva je veza izmedju ministra obrazovanja i zatvora. Prisutni poslanici počeli su da se smeju zajedno sa ministrom Pironom i članica Kneseta Šuli Mualem sve je snimilna smartfonom.

Zamenik predsednika Kneseta Moše Fejglin rekao je da je uobičajeno da kaže poslanicima da se smire, kako bi ministar mogao da govori ali ovog puta se desilo suprotno, svi su nastavili da se smeju, neki čak do suza.Fejglin je potom doneo Pironu času vode, ali to nije mmnogo pomoglo.

Na kraju je ministar za socijalna pitanja Meir Koen izašao da govori umesto Pirona i predlog zakona je usvojen sa 31 glasom za i 13 protiv.

Jutros jedan savetnik nije mogao da objasni tačno šta se desilo s ministrom, jednostavno je rekao da mu je izgleda bilo prošlo vreme za odlazak na spavanje.

Izvor: Tanjug, Blic

Pogledajte još