"Porodica Soprano" najbolja serija svih vremena (VIDEO)

Priča o šefu italijansko-američke mafijaške porodice Toniju Sopranu, koja je emitovana od 1999. do 2007. na kanalu HBO, našla se na vrhu 10 najboljih TV serija u istoriji.

Serija je osvojila brojne nagrade, uključujuću 21 Emi i pet Zlatnih globusa. Kao jedan od najpoznatijih proizvoda popularne kulture 2000-ih, serija je postala predmet mnogih analiza, kontroverzi i parodija, a proširila se i na knjige, video igre, muzička izdanja i niz drugih komercijalnih proizvoda.

"To nije slučajno, budući da se taj period poklopio sa značajnim porastom broja originalnih programa na kablovskim mrežama, na kojima su scenaristi dobili više slobode da istražuju moralnu kompleksnost društvenih sredina koje su kreirali", objasnilo je WGA u svom saopštenju.

Drugo mesto na listi zauzela je popularna humoristička serija "Sajnfeld", a treće "Zona sumraka", kultna serija iz 1950-ih, spoj spoj fantastike, naučne fantastike i horora.

Retro serija "Ljudi sa Menhetna" našla se na sedmom mestu, "Breaking Bad" na 13, "Dekster" na 66, a "Igra prestola" na 40.

Nisu zaboravljena ni scenarija animiranih serija, pa su tako urnebesni "Simpsonovi" dospeli na 11, a "South Park" na 63. mesto.

(Izvor: Tanjug, Novi magazin)

Pogledajte još