Ubila muža jer je pretio da će pobiti celu porodicu

Smrtonosni hitac u grudi Vesna je Draganu ispalila iz lovačkog karabina, preuređenog i skraćenog od puške iz Drugog svetskog rata koju je, kako saznajemo, njen suprug ilegalno posedovao. Policiji je ubistvo prijavio njihov sin.

"Vesna je sa sestrom uređivala piliće iza kuće kad je između nje i supruga izbila svađa. Dragan je odranije poznat kao nasilnik, sklon alkoholu, a pio je i u nedelju. S obzirom na to da je jednom prilikom pokazao Vesni gde drži oružje, ona je otišla po karabin i pucala u njega. Samo jedan metak. Sukobu dvoje supružnika prisustvovala je Vesnina sestra", kaže za „Blic“ dobro obavešten izvor.

Vesna se, kako Blic saznaje, na ispitivanjima branila ćutanjem.

Dan posle tragičnog događaja u dvorištu Jeremića nema nikoga, a izostalo je i uobičajeno okupljanje rodbine, komšija i prijatelja i pripremanje sahrane. Posle izvesnog vremena stižu sinovi, utučeni i ćutljivi. Odbijaju svaki razgovor.

Vesni je dozlogrdilo
„Pretio je da će ih sve pobiti. Valjda joj je, mučenici, dozlogrdilo, više nije mogla da izdrži batine, torturu i stalne pretnje, pa je zato pucala”,
kaže jedna od komšinica, ne želeći da joj se pominje ime. Inače, kako „Blic“ saznaje, Dragan već ima dosije u policiji i pravosuđu. Osuđivan je zbog nelegalnog držanja oružja, a imao je i nekoliko prekršajnih prijava za nasilničko ponašanje.

"Razumite nas... Nije nam ni do kakve priče", kaže najstariji Vesnin i Draganov sin.

Komšije Vesnu opisuju kako vrednu i poštenu ženu, ne propuštajući da napomenu kako ju je muž godinama zlostavljao.

"U nedelju ujutro je tu, u obližnjoj prodavnici, kupio litar rakije i sve popio za nekoliko sati. I ranije je tukao i zlostavljao Vesnu, pretio da će pobiti sinove i nju. Jednom je na nju nasrnuo nožem da je zakolje... Komšija je uspeo da je spase. Bio je Dragan nezgodan kad popije. Niko nije mogao da utiče na njega. A deca su im vredna i poštena, izrasli su u dobre ljude, ali nisu mogli da obuzdaju nasilnog oca"
, priča komšinica Milena Zablećanski.

Posle uviđaja naređena je obdukcija, a Vesna će nakon 48-časovnog zadržavanja u policiji biti privedena istražnom sudiji.

(Izvor: Blic )

Pogledajte još