Priveden sveštenik koji je podvodio dečake bivšem vladiki Vasiliju Kačavendi

Kačavenda je odnose sa mladićima najčešće zakazivao preko sveštenika za koje smatra da su mu odani.

Na jednom od snimaka sveštenik razgovara sa mladićem koji je očito pre toga proveo vreme s vladikom i na kome se jasno čuju utisci: „Sve je bilo super”, ali se i saznaje da je vladika „opušten lik”, između ostalog i „baš galantan“.

Sveštenik Stokanović je uhapšen zbog sumnje da je povezan sa narko klanom koji je uhapšen prošle nedelje u velikoj međunarodnoj akciji.

Tada su uhapšeni Goran Jovanović iz Doboja i Ante Čančarević (Leon Mendez) iz Brčkog uhapšeni su prošle sedmice u sklopu velike međunarodne akcije usmjerene protiv narko-klana koji se bavio švercom kokaina.

U Srbiji je uhapšen Hadži Zoran Jovanović (53) zvani Zigi i Tebra iz Zemuna, koji je označen kao organizator te grupe.

U akciji, koju je, po nalogu Tužilaštva BiH, sproveo MUP RS pretreseni su kafić Gorana Jovanovića "Havana", automobil i stan u Celjskoj ulici u Doboju i kuća u Kakmužu kod Petrova.

Policija je u ulici Riste Mikičića u Modriči pretresla i kuću Alena Jahića i oduzela automobil, kompjuter, mobilni telefon, kartice za telefone i druge dokaze.

Ta grupa osumnjičena za šverc velikih količina kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Akcija je sprovedena i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Njemačkoj, Belgiji i Holandiji gdje je uhapšeno više osoba i pretreseno na desetine lokacija.

Izvor iz policije kaže da je u toku praćenja i prisluškivanja ove medjunarodne kriminalne grupe policija u stalnoj komunikaciji sa njima otkrila i sveštenika Milidraga Stokanovića, koji je potom stavljen na posebne mere.

Pravoslavni vernici u Rudanci kod Doboja već dugo su nezadovoljni radom sveštenika Milidraga Stokanovića i tvrde da se godinama umjesto vjerskim dužnostima posvetio aktivnostima od kojih su pojedine i u koliziji sa zakonom.

(Izvor: Blic )

Pogledajte još