Vučić: Srpska privreda nije na nogama, ona kleca

- Srpska privreda nije na nogama, ona kleca - rekao je Vučić u Kažiprstu B92. On je rekao da će se SNS zalagati za rešavanje pitanja preduzeća u restruktuiranju, reformu državne uprave i neuporedivo veću finansijsku disciplinu i kontrolu rashoda bidžeta.

- Kada bolujete od teške bolesti ne smete da se predate, već morate da se borite - primetio je Vučić, ističući da su računi koje smo sami napravili došli na naplatu.

- Imamo 400 frmi koje, ne računajući NIS, Filip Moris i BAT, a koje ucestvuju sa 45 odsto budžeta, a sa te tri i skoro 60 odsto popune budžeta, a od tih 400 ne postoji tri koje nisu prezadužene, a 80 odsto budžeta nam puni svega 1.000 firmi - precizirao je Vučić i naveo da kada se vidi da su te firme uzimale kredite u 20, pa i 25 banaka onda je jasno koliko je bolesna srpska ekonomija.

On je rekao da na to treba dodati činjenicu da ima 41,5 hiljada zaposlenih u lokalnoj administraciji, da državna administracija ima 28.400 zaposlenih i to bez javnih službi i ustanova, policije i vojske, gde ima još 48.000...

- Ko to i koja to privreda da izdrži? Srpska privreda nije na nogama, ona kleca - upozorio je Vučić.

On je je rekao da po pitanju mera želi da se konsultuje sa svim domaćim i stranim stručnjacima, predstavnicima institucija, i podvukao da je mnogo važnije da se donseu dobre i odgovorne mere nego da se žuri.

Izvor: Tanjug, Press

Pogledajte još