Bubašvabe okupirale kruševačku bolnicu

Ocenivši da je najkritičnije na odeljenjima neurologije i pedijatrije, direktorka Zdravstvenog centra dr Slobodanka Jotić rekla je na konferenciji za novinare da se traži rešenje problema, primetivši da vlaga koje ima u bolnici pogoduje bubama.

"Sve zgrade u bolnici su dosta stare, sa ravnim krovovima, i zbog toga dolazi do prokišnjavanja, a znate da vlaga pogoduje bubama i bubašvabama”, rekla je ona novinarima.

Jotić je podsetila da Zdravstveni centar ima ugovor sa Zavodom za javno zdravlje, čija služba za dezinfekciju i deratizaciju vrši prskanje na dva meseca.

“Radi se po svim propisima, da li je vlaga problem ili su bube postale rezistentne na ta hemijska sredstva kojima se prskaju, pitanje je, ali što je do nas, mi se zaista trudimo da sve odradimo kako treba”
, kazala je dr Jotić i dodala da je Zdravstveni centar u saradnji sa lokalnom samoupravom inicirao sanaciju krovnih konstrukcija.

Govoreći o tome koliko je sredstava potrebno za sanaciju, dr Jotić je istakla da će se Zdravstveni centar obratiti gradskom veću za pomoć pri izradi projekta sanacije, te da će posle toga konkurisati projektima za energetsku efikasnost kod nadležnih ministarstava.

Izvor: b92

Pogledajte još