Simona Andrejić: Bavim se modelingom, jer se ne mirim sa uobičajnim

Kada ju je Mirjana Udovičić, agent za modeling, prvi put ugledala, opisala ju je kao naizgled krhku i nežnu, a opet izražajno snažnu osobu, nogu dugih kao u Nadje Aurman (Nadja Auermann). Po malo proročki, Mirjana je rekla da će nas taj prodoran pogled uskoro posmatrati sa naslovnica Vogue-a i Elle-a. Samo koju godinu kasnije italijansko izdanje pomenutohg Vogue-a stavilo ju je na listu top 10 novih lica. Nije prošlo mnogo, a njena pojava je zaintrigirala imena poput: Done Karan (Donna Karan), Karl Lagerfilda (Karl Lagefeld), Kelvin Klajna (Celvin Klein), Džon Galiana (John Galliano).

Njujorška i pariska nedelja mode, postale su neizostavna stanica na njenoj poslovnoj maršuti, a Mario Testino, jedan od najslavnijih modnih fotografa današnjice, još jedno ime na spisku onih sa kojima je sarađivala. Na naslovnici srpskog izdanja Elle pojavila se čak 2 puta u roku od 3 meseca. Inače, ona ima samo 19 godina, i biografiju koja te godine opovrgava. Ona je Simona Andrejić, i za portal Stil, između ostalog, otkriva za čim poseže u trenucima samoće, šta bi volela da joj se ostvari u budućnosti i koga iz modne industrije posebno ceni i zbog čega.

(old_image)

Možeš li da zamisliš kakav bi ti život bio da nisi sa svojih 15 godina pobedila na Elit-ovom izboru?
Sigurno bih radila nesto slično. Moja energija, kreativnost i priroda su takve, da ne mogu da stojim u mestu, niti da se mirim sa postojećim. Jednostavno, ja želim da idem dalje, da radim više, da neprekidno unapređujem svoje sposobnosti. Sigurno bi nešto bilo vezano za javni posao, sport, medije. Nešto gde se stalno događaju razne aktivnosti.

Kako i zašto si se prijavila za Elit-ov izbor? Kada si znala da je modeling nešto čime bi želala da se baviš?

Sasvim slučajno. Nakon toga su me zapazili skauti i polako sam počela da ulazim u ovaj posao. Vremenom sam shvatila šta je to u stvari, i da je to definitivno profesija koja mi odgovara.

Fotografisanje ili pista?
Pista izaziva određenu dozu adrenalina i omogućava neposredni kontakt sa većim brojem ljudi. S druge strane, i fotografija ima svojih čari. I jedno i drugo zahtevaju puno rada na sebi, pozitivnu energiju i jaku ličnost.

Ko te je od ljudi iz svetske modne ekipe potpuno ostavio bez daha i zbog čega?
Sonja Rikel (Sonia Rykiel) svojom postojanošću, Dona Karan (Donna Karan) svojom energijom, kreativnošću i humanitarnim radom. Karl Lagerfild (Karl Lagerfeld) svojom genijalnošću i Džon Galiano (John Galliano) svojim neizmernim talentom.

Koje fotografisanje posebno pamtiš?
Moj prvi editorial za Vogue.

Kada se osetiš onako posebno nostalgično i usamljeno, za čim posegneš?
Za telefonom.

Kako je raditi sa Mariom Testinom?
Zabavno, nepredvidivo, opušteno i profesionalno.

Njujork ili Pariz?
Pariz je moja velika ljubav. Romantičan, opušten i grad sa veoma ležernim načinom života, dok je Njujork nešto sasvim novo, moćno, energično, brzo. Definitivno moj grad.

Beograd ili Njujork?
Njurok.

Izvor: Stil Kurir

Pogledajte još