Korporativna sinergija

U pitanju je bio projekat na kome smo obojica mnogo radili poslednjih meseci. Baki je strastveno započeo brifing, dok su mu se oči caklile, što od piva, što od korporativne sinergije:

- Slušaj, ako oni iz korporejta počnu da prave probleme, pa krvi ću im se napiti! Trebalo mi je po pet dana za svaki čart, a tamo ih ima jedanaest! Plus devet posebnih eksel šitova!

- Mene više od korporejta brinu oni iz ejč ara.

- Zašto oni? Šta oni uopšte imaju sa ovim koučingom?

- Oni mogu da zaustave celu stvar dok još ni ne izađe iz bluprinta.

- Ma nemaju oni pojma, šta ti je bre. Sve i da im mašeš onim šerovanim folderom ispred nosa, oni to neće primetiti. Ovih dana su do guše u mantli riportima, džob intervjuima i vebinarima.

- Dobro, onda da pazimo samo da neko iz korporejta nešto ne zezne?

- Tako je. Sve mora da prođe glatko, od drafta pa do završnog iventa!

Utom je naišao konobar koji je pokupio prazne flaše. Baki je preuzeo inicijativu:

- Da uradimo časkom još jedan order, dok je tu sejlz ejdžent?

- Da znaš da bismo mogli. Svi dosadašnji kejs stadiji idu u prilog tome.

- Konobar, daj još po jedno pivo, molim te! Eto, plasirasmo i taj purčejs order. Nije lako biti prodžekt menadžer – na sve moraš da misliš. Nego, gde smo stali sa projektom? Koga još imamo od potencijalno opasnih?

- Marketing. Ali, ako oni nešto pokušaju da stopiraju, odmah eskaliramo stvar na hajer level!

- Jasno!

- Pa nismo mi radili ovoliko dugo da bi nam neki fićfirić ubacio klipove u točkove sada, kada smo nadomak targeta.

- Nipošto. Ali mislim da nema razloga da brinemo o marketingu. Oni su zauzeti ribrendingom i organizacijom nekih svojih ivenata. Ili je pravilno iventova? Nikad nisam siguran.

- Ivenata. Dobro, onda smo manje-više mirni.

Nakon što je stradala još jedna tura piva, došlo je i vreme za dibrifing. Baki je predložio da se sutra na poslu sastanemo u širem sastavu i napravimo jedan brzinski čekpoint, da budemo sigurni da ništa nismo propustili.

- To je dobra ideja. Tako ćemo iskoristiti sinergiju i napraviti fuziju ideja i iskustava. Unapredićemo sopstveni nouhau, a istovremeno uvesti projekat u fajnal stejdž.

- To je to. Onda se vidimo sutra u konfrens rumu. Nemoj da kasniš!

- Neću, ne brini. Uostalom, kad sam ja kasnio?

- Ako ne računamo sejls miting pre neki dan i tri poslednja treninga, a i ono svakodnevno kašnjenje od po pet do deset minuta – nisi nikad.

- E jesi zlopamtilo! Vidimo se sutra! Pazi bolje da ti ne zakasniš.

- Nema šanse. Setovao sam alarm klok na sevn ej-em.

- Laku noć!

Sutradan sam zakasnio akademskih dva puta po petnaest minuta, bez pauze u poluvremenu. Miting je već bio na samom kraju kada sam ušao u konfrens rum. Baki me je trijumfalno pogledao i zaključio sastanak rečima:

- ... dakle, prevazilaženjem tih manjih tehničkih problema u aj ti fildu, dobićemo jednu modularnu platformu za dalju nadogradnju, što će nam, in d long ran, omogućiti da unapređujemo sopstveni nouhau i zadržimo ekstenzivan portfolio, istovremeno ostvarujući i ne tako mali kost ridakšn. Šteta što i kolega nije bio tu da čuje ceo plan, ali imaće prilike da sve nadoknadi na bord mitingu iduće nedelje.

Samo sam tiho procedio:

- Gaddemit.

Pogledajte još